Így néz ki most Soós Lajos sorozatgyilkos sírja: örök időkig állni fog a sírkő

Forrás: MTI/Tormai Andor -
Új köztemető Soós Lajos sír
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Benőtte a növényzet, és már csak a vadállatok látogatják a rendszerváltás előtti egyik legkegyetlenebb bűnöző nyughelyét.

Soós Lajost és bűntársait összesen négy ember meggyilkolásában találták bűnösnek, de ő maga egy ötödik áldozat megölését is bevallotta. A bandából két embert, köztük Soóst is halálra ítélték. Az ítéletet 1980 októberében a Kozma utcai börtönben hajtották végre. A férfit és tettestársát az Új Köztemetőben helyezték végső nyugalomra.

Soós Lajos és társainak pere Forrás: MTI/Tormai Andor

A sírhelyük örökké állni fog, ugyanis a temető ezen része megtelt, ezért kivonták a használat alól. A sírokat nehéz megtalálni, ugyanis benőtte mindet az aljnövényzet, megjelentek a cserjék és kis fácskák. Soósnak saját édesanyja állíttatott sírkövet, ugyanis a bűntettei ellenére sem tagadta meg gyermekét.

A Bors felkereste Soós sírhelyét, ahol az éppen arra járó mezőőrtől tudták meg, hogy rengeteg vadállat: borzok és őzek járják a temető ezen részét. Mivel kivonták a forgalom alól, ezért az ott található sírhelyeket nem szükséges meghosszabbítani, azaz Soós sírja örökké állni fog.

A fotókat ezen a linken tudod megnézni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.