Rippel Feri betapasztja száját lefekvés előtt: ezért teszi

Forrás: FEM3 -
Rippel Feri szabály alvás Rippel Ferenc
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rippel Feri komoly szabályok szerint éli az életét, ám a legfurcsább talán az, hogy alvás előtt letapasztja a száját, de a fiáét is. 

Rippel Feri komolyan odafigyel az egészségére, azt már régóta lehet tudni róla, hogy szigorú diétát követ és az edzés is nagyon fontos a számára. Most egy újabb szabályára derült fény, ami igen furcsának hangzik elsőre: betapasztja saját és fia száját is lefekvés előtt.

Rippel Feri elárulta, miért tapasztja be a száját lefekvés előtt Forrás: FEM3

"Amikor szájon keresztül lélegzünk alvás közben, akkor fáradtabban ébredünk, kiszárad a szánk, belemehet bármi, pók, bogárpor, szőrszál, hajszál, akármi, és ezeket mind lenyeljük és a torkunk is kiszárad. A szánk alapvetően nem légzőszerv, táplálkozásra és beszédre használjuk, és ha a csak az orrunkon veszünk levegőt éjszaka, sokkal energikusabban ébredünk reggel. Ezt a technikát egyébként a sportolók, főleg a futók alkalmazzák, mert turbó hatással van a légzésükre és a teljesítményükre egyaránt. Nem úgy kell elképzelni, hogy az egész szánkat betapasztjuk, csupán csak a szánk közepére kell tenni egy kétszer két centis kis tapaszt. Persze figyelembe kell venni mindenkinek a saját egészségügyi állapotát is, hiszen ha meg vagyok fázva, folyik az orrom, én sem alkalmazom ezt a módszert" - árulta el a Borsnak Feri.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.