Elárverezik John Travolta legendás fehér öltönyét, amit a Szombat esti lázban viselt

John Travolta öltöny árverés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elárverezik azt a legendás fehér öltönyt, amelyet John Travolta a Szombat esti láz című filmben viselt - közölte az amerikai Julien's aukciósház Twitter-oldalán.

A most 69 éves színész az 1977-es filmben nyújtott kiemelkedő alakításáért kapta első Oscar-jelölését. Az amerikai-olasz származású Tony Manero karakterének eljátszása nemcsak hírnevet hozott Travoltának, de a diszkózenét is integrálta a nyugati kultúrába.

A filmben viselt háromrészes - zakóból, mellényből és nadrágból álló - poliészter öltöny az aukciósház becslése szerint várhatóan 100 és 200 ezer dollár (34-68 millió forint) között kelhet el. Ebben az öltönyben táncolt a színész a Bee Gees More Than a Woman című számára. A licitálás április 22-én kezdődik.

A Hollywood: klasszikusok és kortársak téma keretein belül zajló árverésen április 22-én és 23-án több mint 1400 olyan tárgyra lehet lecsapni, amelyek a popkultúra-történelem mérföldköveinek számítanak. A licitálók Travolta öltönye mellett a Harrison Ford által az Indiana Jones és a végzet temploma című filmben használt macsétához, Robert Downey Jr. Vasemberének egy sisakjához, valamint Michael J. Fox a Vissza a jövőbe 2. című filmből ismert légdeszkájához is hozzájuthatnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.