Szilveszteri tragédia: nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosság vádlottjait ítélték el

Forrás: Shutterstock -
gyilkosság ítélet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Budapest Környéki Törvényszék az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy 2019 szilveszterének éjszakája torkollott tragédiába. A vádlottak bántalmazták és kirabolták a sértettet, majd végeztek vele.

Az első-, a másod-, a harmad- és a negyedrendű vádlott 2019 decemberének végén Dunavarsányba utazott, hogy hosszabb időt töltsön egyikük apjánál. Szilveszterkor csatlakozott hozzájuk az ötödrendű, fiatalkorú vádlott is, az este folyamán mindannyian fogyasztottak alkoholt. A terheltek összevesztek az apával, ezért távozniuk kellett a házból.

Ekkor a fiatalkorú vádlott azt javasolta, hogy menjenek egyik ismerőse, a későbbi sértett házához, és - akár bűncselekmény útján - szerezzenek pénzt.

Forrás: Shutterstock

A vádlottak beszélgettek és italoztak a házigazdával, később azonban vele szintén összevesztek, ezért onnan is távozniuk kellett. Ugyanakkor elhatározták, hogy visszatérnek, megölik a házigazdát, elveszik a pénzét, majd külföldre utaznak. Vissza is mentek, egyikük megütötte a sértettet, aki elesett, a fejét egy virágtartóba ütötte és elájult. Az összes vádlott értékek után kutatott a házban. Amikor a sértett magához tért, egyikük késsel az arcát és a csípőjét is megsebesítette. A vádlottak kisebb megszakításokkal bántalmazni kezdték a magatehetetlen férfit, miközben azt követelték tőle: árulja el, hol a pénze. Ketten egy több mint 50 kilogrammos étkezőasztalt borítottak a sértettre, aki később meghalt.

A vádlottak értéktárgyakkal távoztak a házból, véres ruháikat pedig elégették.

A sértett holttestét 2020. január 4-én találták meg.

A törvényszék a vádirat legfontosabb pontjaival egyetértve az első-, a másod- és a harmadrendű vádlottat társtettesként elkövetett emberölésben, míg a negyedrendűt társtettesként elkövetett rablásban mondta ki bűnösnek. Ezért őket 20, 16 és 18 év fegyház-, valamint 5 év börtönbüntetésre ítélte.

Három vádlott esetében az ítélet nem jogerős, a harmadrendű vádlott és védője azonban tudomásul vette a bíróság döntését. Az ötödrendű vádlottat a törvényszék március végén felmentette a társtettesként elkövetett emberölés miatt emelt vád alól.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.