Kiderült, ki az egyedüli örököse Lisa Marie Presley hagyatékának

Forrás: Getty Images via AFP/2023 Getty Images/Joe Scarnici -
örökség Riley Keough Lisa Marie Presley Priscilla Presley
Januárban érkezett a szomorú hír, hogy Lisa Marie Presley távozott az élők sorából. A családban nagy viszályt keltett a döntése, miszerint minden vagyonát a gyermekeire hagyta. Elvis Presley volt felesége, Priscilla meg is támadta lánya végrendeletét, azonban unokája, Riley Keough nem hagyta annyiban a dolgot.

Priscilla Presley megtámadta a lánya végrendeletét, melyben kizárta őt az örökösei köréből. Lisa Marie 2016-ban változtatta meg a végakaratot, amelyben kizárólagos örököseiként két gyermekét, Riley-t és Benjamint nevezte meg. Benjamin azonban 2020-ban öngyilkosságot követett el, így a vagyon egyedül a lányára szállna. Priscilla minden erejével azért küzdött, hogy ezt megakadályozza.

Priscilla Presley-nek és unokájának egy hónappal ezelőtt sikerült megegyeznie az örökségről, amely magában foglalja többek között a néhai énekes gracelandi kastélyát és az Elvis Presley Enterprises-részesedést.

Kiderült, ki az egyedüli örököse Lisa Marie Presley hagyatékának Forrás: Getty Images via AFP/2023 Getty Images/Joe Scarnici

A People információi szerint Riley Keough kérvényt nyújtott be a bírósághoz, hogy hagyják jóvá a múlt havi megállapodást, így hitelesítve, ő édesanyja hagyatékának egyetlen vagyonkezelője. A dokumentumok szerint Priscilla Presley-t már május 11-én hivatalosan eltávolították erről a posztról.

"A kedvezményezettek mind pénzt spórolnak, amelyet Priscillának kellett volna, aki vagyonkezelői díjat akart felszámítani. A Priscilla kérvényében lévő követelések rendezésével a felek jelentős jogi költségeket takarítanak meg a pereskedés elkerülésével, és ugyanígy elkerülik a családon belüli jogi hercehurcát, ami Lisa akaratának ellentmond"

– olvasható az iratban az ügyvéd álláspontja.

Jelen állás szerint Riley Keough édesanyja, Lisa Marie Presley hagyatékának egyedüli vagyonkezelője lesz, ezen felül pedig 14 éves ikertestvéreiért, Harperért és Finley Lockwoodért is felelős.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.