A valaha élt öt legnagyobb színészt nevezte meg Steven Spielberg: ők a kedvencei

Forrás: FilmMagic/2018 Axelle/Bauer-Griffin/Axelle/Bauer-Griffin -
steven spielberg Henry Fonda színész kedvenc
Steven Spielberg egyszer elárulta, hogy szerinte ki az öt legnagyobb színész, aki valaha élt. Mivel ő a világ egyik leghíresebb rendezője, mi hiszünk neki.

Spielberg a filmművészet egyik legnagyobb rendezője, a szakma legjobb színészeivel dolgozott együtt. Egy korábbi interjúban felidézett egy beszélgetést, melyet Stanley Kubrickkal folytatott, miután megnézték a Ragyogás című horrorfilmet. Steven Spielbergnek elsőre nem tetszett Kubrick alkotása, úgy gondolta, Jack Nicholson túljátszotta a szerepét. Kubrick ezzel nem értett egyet, megvédte Nicholsont, és megkérte Spielberget, hogy sorolja fel az öt kedvenc színészét. A listájára meglepő módon egyetlen olyan színész sem került fel, akivel együtt dolgozott - írja az Unilad.

Steven Spielberg elárulta, kik a kedvenc színészei Forrás: FilmMagic/2018 Axelle/Bauer-Griffin/Axelle/Bauer-Griffin

Spencer Tracey az 1961-es Ítélet Nürnbergben és az 1967-es Találd ki, ki jön vacsorára című filmekben játszott szerepeiről ismert, míg Henry Fonda az 1940-es Érik a gyümölcs és a 12 dühös ember (1957) című filmben alakított emlékezetest. Jimmy Stewart Egy gyilkosság anatómiája (1959), a Szédülés (1958) és a Philadelphiai történet című filmekben játszott szerepek révén vált híressé. Clark Gable-t pedig az 1939-es Elfújta a szél című romantikus drámában nyújtott alakításáért zárta szívébe a közönség.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.