A világvégére készül egy 35 éves nő: egy évre elegendő élelmiszert halmozott fel otthonában

befőtt, lekvár, kamra, világvége, tartalék
Shutterstock/Copyright (c) 2017 monticello/Shutterstock. No use without permission. - monticello
világvége kamra élelmiszer raktár rettegés
A 35 éves amerikai nő gyerekkora óta foglalkozik élelmiszerek tartósításával. Mára meg is lett az értelme, világvége esetén sem fog éhezni. Egy darabig.

A Salt Lake Cityből származó Charmingly Frugal már gyerekkorában sem tudott másra gondolni, mint a finom ennivalók gyűjtögetésére. Később aztán megtanulta azt is, hogyan lehet az ételeket tartósítani. Mára szinte iparrá fejlesztette a hobbiját, bár ezt a hobbit nem az örömteli lelkesedés, inkább a rettegés táplálja. Hogy mitől retteg?A világ pusztulásától. Az ételek mellé bepakolt ruhákat, aksikat és gyógyászati cikkeket is. 

“I’m the queen of doomsday – I’ve only thrown away three jars of food in 30 years and save $4.8k annually growing and preserving meals.”
A felhalmozott élelmiszer egy része
Forrás: Northfoto

Igaz, ő tagadja, hogy retteg, hiszen nincs mitől tartania. "Légy felkészült, ne félj!" - ez a mottója. Charminglyt a nagyszülei, Adelle és Clyde tanították felkészülten élni. Ezek közé tartozik, hogy saját gyümölcsöt és zöldséget termel, amiket aztán lefagyaszt vagy befőz. A húst is helyben veszi, egy farmertól vásárol egy disznót és egy tehenet évente. 

A világ egy nagyon ingatag hely. Rengeteg dolog fenyeget, nem tudjuk, mi fog történni

– mondja Charmingly .

Amióta átélt egy földrengést meg a Covid-járványt, úgy döntött, már nem elég az éhínségre felkészülni, más katasztrófák ellen is védekezni kell. Azóta víztisztítót, ruhaneműt, gyógyszereket és generátort is tartogat - írja a Mindmegette

"Soha nem lehet elég óvatos az ember” – állítja a nő.

“I’m the queen of doomsday – I’ve only thrown away three jars of food in 30 years and save $4.8k annually growing and preserving meals.”
Konzervek sorakoznak a polcon
Forrás: Northfoto

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.