III. Károly először mutatkozott a betegsége óta - Fotó

Anglia daganatos betegség III. Károly
III. Károly király betegségével kapcsolatban hétfőn adott ki közleményt a Buckingham-palota. Azt közölték, az uralkodó daganatos betegséggel küzd, és meg is kezdte a kezeléseket. Károly azonban nem zárkózott be, kedden délután már a nyilvánosság előtt mutatkozott.

III. Károlynál a prosztata-megnagyobbodásával összefüggő vizsgálatok során diagnosztizáltak rákos megbetegedést. A hír nem csak az Egyesült Királyságot, hanem az egész világot megrázta. Az uralkodó úgy döntött, ahogy a prosztataproblémáit, úgy ezt sem titkolja a nyilvánosság előtt, így hétfőn közleményt adott ki állapotáról. A király kezelését azonnal megkezdték. A betegséggel kapcsolatban egyelőre csak annyit tudni, hogy korai stádiumban vették észre az orvosok, a gyógyulási esélyek nagyon jók. 

III. Károly már a közlemény kiadása előtt telefonon felhívta fiait, Vilmost és Harryt, hogy ő maga mondja el nekik, hogy beteg. Lapinformációk szerint Harry herceg azonnal repülőre szállt, hogy meglátogassa édesapját Londonban. 

III. Károly először mutatkozott a betegsége óta
III. Károly és felesége, Kamilla királyné 
Forrás: Borsonline/AFP

Károly nem gubózott be a betegsége miatt, kedden már mosolyogva integetett alattvalóinak a kocsijából. Anglia 75 éves uralkodója kiegyensúlyozottnak tűnt, nem törte meg a betegség híre, és kész felvenni a harcot a betegséggel - írja a Borsonline




 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.