Így óvhatod meg a szamócát a csigáktól: egyszerű, de nagyszerű trükk

eper, földieper, szamóca
hack Szamóca kert és balkon csiga eper
Egy kertész megosztotta azt a kerti hacket, amivel tavol tudja tartani a kártevőket az epertől. Itt az ideje, hogy mi is kipróbáljuk, nemsokára itt a szezon!

A népszerű TikTok-kertész, @mindandsoil megosztotta követőivel, hogyan védi meg az eperpalántáit a csigáktól és egyéb kértevőktől, hogy a finom, lédús gyümölcsöket ő és a családja fogyaszthassa el.

@mindandsoil 🍓 This Strawberry tip will help you get way more juicy red berries this Summer! #strawberrytips #gardeningtips #howtogrowstrawberries ♬ original sound - Mind & Soil

A szamóca növény először virágokat nevel, amelyek beporzás után csodás gyümölcsökké változnak. Ahogy az eprek nőnek, úgy hajlik meg a száruk, végül a gyümölcsök a talajon fekszenek - ekkor kezdenek falatozni a csigák. @mindandsoil azt mondja, megelőzhetjük a bajt egy kis darab csibedróttal. Vágjunk ki egy téglalapot, hajlítsuk be az oldalait, hogy úgy nézzen ki, mint egy kis asztal, és tegyük a gyümölcsök alá. Így a szamócák a dróton, biztonságban növekedhetnek, ameddig le nem szedjük őket.

Az epret szinte mindenki szereti, ám azon kívül, hogy isteni íze van, van még néhány ok, hogy minél többet fogyasszunk belőle. Ezekről ebben a cikkünkben olvashatsz.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.