Tízből kilenc ember rosszul takarítja a gránit mosogatót: így kellene

Modern,Granite,Sink,And,Black,Water,Tap,In,Domestic,Kitchen.
Shutterstock/Copyright (c) 2024 brizmaker/Shutterstock. No use without permission. - brizmaker
tippek gránit mosogató takarítás konyha
A gránit mosogató praktikus döntés, hiszen igen strapabíró kőzetből készül, emellett a felület tapintása is kellemes. Megmutatjuk, hogyan tisztítsd, hogy sokáig dísze legyen a konyhádnak. Hat szabályt kell betartani.

1. Tisztítsuk rendszeresen!

Nem érdemes megvárni, amíg a mosogatóra került szennyeződés túlságosan felhalmozódik, ugyanis abban az esetben nehéz lesz megfelelően tisztán tartani. Ennek elkerülése érdekében érdemes mindennap egyszer letakarítani a felületet. A rendszeres odafigyelés segít könnyedén eltávolítani a vízkőlerakódást

2. Körkörös mozdulatokkal

A foltok eltávolításához folyó víz alatt enyhén nedvesítsünk be egy szivacsot, majd nyomjunk egy kevés tisztítószert annak puha oldalára! Ezt követően körkörös mozdulatokkal tisztítsuk meg a mosogatót, vigyázva arra, hogy kizárólag a szivacs puha részét használjuk! Ezután alaposan öblítsük le tiszta vízzel a felületet, majd töröljük szárazra mikroszálas törlőkendővel, hogy megelőzzük a vízkövesedést!

Az otthonunk tisztán tartása fontos szerepet játszik az egészségünk és a jólétünk megőrzésében. Azonban a hagyományos tisztítószerek gyakran tele vannak kemikáliákkal, amelyek nemcsak környezetünket terhelik, hanem az egészségünket is veszélyeztethetik. Szerencsére számos természetes alapanyag létezik, amelyek segítségével saját magunk is készíthetünk tisztítószereket. Hogy hogyan, arról ebben a cikkünkben olvashatsz!

3. Ne tegyünk kárt benne!

A gránit mosogatók esetében ne használjunk lúgos anyagokat, sem csatornatisztítót! Habár a felület elég ellenálló, ezek az agresszív anyagok képesek megtámadni a kemény gránitot is. Ezzel pedig több kárt csinálhatunk, mint hasznot.

4. Speciális védelem

Érdemes olyan tisztítószereket választani, amiket kifejezetten gránit mosogatók takarítására fejlesztettek ki. Ezek amellett, hogy tisztává varázsolják a felületet, védelmet nyújtanak a további szennyeződések és a foltok ellen - írja a Fanny magazin.

5. Számít az idő!

Használat előtt olvassuk el a tisztítószeren szereplő utasításokat és alkalmazzuk a terméket annak megfelelően! Ugyanis, ha a megadott időnél tovább marad fent az anyag, az foltot hagyhat a mosogatón. A felületet mindig öblítsük le meleg vízzel, majd papírtörlővel töröljük szárazra!

6. Természetes megoldások

Amennyiben kerülnénk a vegyszerek használatát, a mosogatót megtisztíthatjuk szódabikarbónával is, amiből meleg víz hozzáadásával sűrű pasztát készíthetünk. Az így keletkezett anyagot vigyük fel egy finom anyagú ruhára vagy szivacsra és töröljük át vele a felületet! Használhatjuk az ecet és a meleg víz 1:1 arányú keverékét is, amivel alaposan átmoshatjuk a mosogatót, vigyázva arra, hogy ne súroljuk túl erősen. 

 


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.