Ez volt a karácsony íze a Buckingham-palotában – Erzsébet királynő imádott receptje

Shutterstock - SRichardImages
királyi család erzsébet királynő karácsony 2025
Erzsébet királynő soha nem volt rest bemenni a konyhába, és elkészíteni a legfinomabb fogásokat. Ez a puding volt az a recept, amit az egész család imádott, és amely a néhai uralkodó számára is a legkedvesebb volt.

Minden családban van egy olyan recept, amely generációkon átívelő, és ami szinte már a karácsony jelképe. Nem biztos, hogy bonyolult, sem az, hogy annál nem létezik jobb étel, mégis ez a karácsony íze. Ezeknek sok esetben még pontos receptje sincs, sokan csak érzésre készítik, és így száll át a fiatalabbakra. Természetesen, Erzsébet királynő életében is volt egy ilyen fogás, amely egyébként nem bonyolult, de az előkelőség mindig is rajongott érte. 

Erzsébet királynő számára ez a recept maga volt a karácsony.
Erzsébet királynő számára ez a recept maga volt a karácsony.
Forrás: Shutterstock

Erzsébet királynő maga is többször elkészítette ezt a pudingot 

  • Kevesen tudják, de az uralkodó szeretett a konyhában időzni.
  • Ez a puding volt az ikonikus karácsonyi receptje.
  • Amíg a puding elkészül, a karácsonyi hangulat ellepi az otthont.
  • A palota séfje most elárulta a receptet.

Ez a recept Erzsébet királynő kedvence volt karácsonykor

Erzsébet királynő az ételek terén nagy hangsúlyt fektetett a jó minőségű alapanyagokra, úgy gondolta, ha ez megvan, akkor egy étel rossz már nem lehet, emellet voltak különös étkezési szokásai is... Ahhoz azonban ragaszkodott, hogy mindig friss hozzávalókat válasszon, és kedvelte a természetes ízesítést. Egyébként kevesen tudják, de a néhai uralkodó kifejezetten jó volt a konyhában! Akár omlós tésztát készített, akár krémes tölteléket, ösztönösen tudta, mikor kell még várni egy kicsit, és mikor jött el a pillanat, amikor minden tökéletes. A konyhája olyan hely volt, ahol mindenki megnyugodott, és ahol egy egyszerű étel is képes volt feloldani a feszültségeket. Hiába a sok házvezető és szakács, ő szeretett néha elidőzni a konyhában. És bár ezt készítette karácsonykor, a kedvence egy igen bizarr sütemény volt.

Hozzávalók Erzsébet királynő ikonikus pudingjához: 

  • 125 gramm liszt
  • 125 gramm vaj
  • 125 gramm barna cukor
  • 250 gramm zsemlemorzsa
  • 250 gramm mazsola
  • 250 gramm aranymazsola
  • 150 gramm kandírozott narancshéj
  • 2 tojás
  • 1 nagy alma reszelve
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál szerecsendió
  • 1 teáskanál szegfűszeg
  • 1 narancs leve
  • kevés tej, ha a massza túl sűrű lenne

Így készítsd el otthon a királynő kedvenc édességét

A hozzávalókat egy nagy tálban keverd össze úgy, hogy sűrű, ragacsos masszát kapj. A vaj és a cukor legyen puha, hogy szépen vegyüljön minden más alapanyaggal. Ha ezzel megvagy, jöhet a gőzölés, amely a puding lelke. Tedd a masszát egy kivajazott tálba, fedd le szorosan sütőpapírral, majd alufóliával, és helyezd egy magas falú lábasba. Engedj köré vizet, és lassú tűzön gőzöld több órán át. A palotában ezt mindig legalább négy órán át tették, mert így vált igazán omlóssá és gazdaggá.

A királyi családdal kapcsolatos további hírekért kattints:

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.