A kókuszról keveseknek jut eszébe a karácsony. Nos, ők még nem látták és nem is kóstolták ezt a fantasztikus tortát. Vigyél az idei ünnepbe más „színt és formát". Ráadásul ez a különleges finomság cukor-, kukorica- és szójamentes.

 

Hozzávalók  

  • 600 ml tej
  • 140 g Xilit (krémhez)
  • 80 g tönkölyliszt
  • 60 g kakaópor
  • 200 g kókuszzsír
  • 250 ml tojásfehérje
  • 50 g mandulaliszt
  • 150 g kókuszreszelék
  • 1 csipet só
  • 1 cl citromlé
  • 225 g Xilit (tésztához)
Cukormentes Bounty-tortaForrás: Marton Adrienn

Elkészítés

1. Először a krémmel foglalkozunk. 500 ml tejet felforralunk xilittel, a maradék tejet pedig (100ml) csomómentesre keverjük a tönkölyliszttel és a kakaóporral, majd az így kapott masszát hozzáadjuk a forró tejhez és sűrű krémmé főzzük.

2. A krém tetejét fóliával letakarjuk, szobahőmérsékletűre kihűtjük és robotgép segítségével belekeverjük az olvasztott kókuszzsírt.

3. Elkészítjük a tésztát. A tojásfehérjét habbá verjük a xilittel, hozzáadjuk a citromlevet majd a szárazanyagokat (mandulaliszt, só, kókuszreszelék) is belekeverjük és óvatosan egyneművé dolgozzuk.

4. Kettéválasztjuk a masszát, sütőpapíron két darab 10-15 cm sugarú tortalap formát kenünk ki (mindkettő nagyjából 1.5 cm magas) és 180 fokos sütőben kb. 8 percig sütjük.

5. A két tortalap közé 1 cm vastagon csokoládékrémet kenünk, majd a tetejére habzsákból cseppeket formálunk. Tálalás előtt minimum 1 órára hűtőbe tesszük, majd kókuszreszelékkel megszórjuk még az oldalát.