Baricz Gergő finálé Kocsis Tibor X-Faktor Muri Enikő tehetségkutató műsor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A nézők szavazatai alapján szombaton Baricz Gergőnek kellett távoznia az X-Faktorból - vasárnap tehát Muri Enikő és Kocsis Tibor vehet részt a végső fináléban. A kérdés, hogy vajon most is férfi versenyző lesz az ország kedvence, mint tavaly, vagy idén egy nő lép majd a dobogó legfelsőbb fokára?


Rajongótáborok bejelentkezése

Először Gyergyóújfaluról jelentkezett Valkó Eszterrel Baricz Gergő rajongótábora. Eszter majd' megsüketült, miközben elüvöltötte, hogy még bizony várják a rajongókat, lehet inni forralt bort és lehet enni zsíros kenyeret. Rengeteg tinilányt láttunk a rajongók között.

Nyíregyházáról Istenes Bence jelentkezett Muri Enikő rajongótáborával. Nem meglepő módon itt sokkal több a férfi, mint az előző színhelyen.

Lajosmizséről Barabás Évi jelentkezett Kocsis Tibor rajongótáborával, és meglepődve láttunk a képernyőn egy igencsak nyugtalanul nézelődő tevét is Évi mögött. Majd egy hároméves forma szőke kislányt is, hasonlóan ijedt tekintettel. Ezek alapján elmondhatjuk, hogy Kocsis Tibinek volt a legszínesebb rajongótábora.

Első kör

A verseny Baricz Gergővel indult. Jet - Are You Gonna Be My Girl című számát énekelte. "Ha a rock'n' roll egy ló, akkor te vagy a gazdája" - mondta Geszti, Feró szerint 10 évente születik ekkora tehetség a rock'n' rollban. Felrobbant a színpad, kétségtelen. Ildikó elmondta, ajándékba kaptuk Gergőt. Egyetértünk.

Muri Enikő Zorán Játssz még! című dalával készült. Nagyon hangulatosra sikeredett Enikő hangjával ez a dal, mindenkit el is varázsolt vele. Miki most is röviden nyilatkozott, szerinte nagyon szép volt, Ildikónak ez az egyik kedvenc dala, és nagyon tetszett neki, hogy a fiatal tehetség manír nélkül énekelte el a dalt. Geszti is elégedett volt, azt mondta, jól áll Enikőnek, ha magyarul énekel.

Kocsis Tibort úgy konferálta fel Malek Miklós, hogy most megmutatják, hogy Tibi igenis színpadra született, és nem igaz, hogy a fiút ledobja a színpad. Tibi a bejátszásban azt ígérte, örömzenélés lesz a mai. Tibor piros kabátban és nadrágban érkezett a színpadra a Queen Somebody to Love című dalával. Olyan hatalmas show-t, mint amilyet Baricz Gergő szokott lenyomni a színpadon, most sem láthattunk tőle, de magabiztosnak látszott, való igaz. Feró, bár féltette a daltól Tibit, elhitte, hogy a Queen énekese áll a színpadon. Ildikó szerint is megnyílt a színpadon Tibi, Geszti Péter azt mondta, őt is meggyőzte ez a dal, pedig a verseny elején nem volt a fiú rajongója.

Második kör

A második körben különleges duettekkel jelentkeztek a vesenyzők. Baricz Gergőnek - nagy örömünkre - újra a "bohóc" arcát láthattuk, ugyanis a KFT Afrika című nagysikerű számával jelentkezett - magával a KFT együttessel. Ez az igazi örömzene! Baricz Gergő nagybátyja, István szerint - aki kántor - Gergőben nemcsak az X, hanem az Y faktor is megvan.

Muri Enikő Dolhai Attilával énekelte el a Valahol Európában című musicalből a Zene az kell című számot. Enikő meg sem tudott szólalni, olyan nagy öröm volt számára, hogy Attilát elcsábíthatta erre az estére. Attila elmondta, már egy korábbi tehetségkutatóban találkozott Enikővel, és már akkor mély nyomokat hagyott benne. Mert nemcsak tehetséges, hanem szép is. Nyíregyházán a rajongótáborban őrjöngő férfiak közül előbukkant egy medve is. Akkora volt, mint Istenes Bence. Csak plüss. Tehát nem vehette fel a versenyt Kocsis Tibi az igazi rajongó tevéjével.

Kocsis Tibor a csinos Zsédenyi Adriennel énekelte a Mindhalálig mellettem című dalt. Hatalmas tapsot kaptak, nagyon jól állt nekik a színpad. Zséda szerint Tibinek az összes produkciója tele van érzéssel, hittel és erkölccsel. No de megvan még a teve Lajosmizsén? Nórit is az érdekelte, ami minket. Tevét sajnos nem láttunk, de mindenki pirosba öltözött Tibi tiszteletére.

Harmadik kör

Baricz Gergő éppen úgy áll most fenn a színpadon, ahogy megjelent az X-Faktor válogatóján. Egy szál gitárral a kezében Chris Isaac - Falling in Love című dalát énekelve. Kováts Vera szerelme ma este megmutatta a lírai arcát is. Feró megkérdezte, hogy lehet az, hogy a rock "n' roll isten után itt egy mélyérzésű, lelkis fiú. El volt ragadtatva. Geszti Péter szerint, ha nincs is olyan jó hangja, mint másoknak, mindenképpen benne van az X, amit keresnek.

Muri Enikő Christina Aguilera Hurt című számával készült, ami Ildikó szerint most kicsit színházasra sikerült. Geszti szerint volt már jobb is Enikő, de volt benne egy-két szép pillanat, amiért érdemes volt elénekelni. Miki szerint Enikő nem tud egy fájdalmas dalt nem jól elénekelni.

Kocsis Tibi is azzal a dallal állt fel a színpadra, amivel jelentkezett. Geszti szerint nincs ma az országban olyan ember, aki Robbie Williams I Will Talk and Hollywood Will Listen című dalát így el tudná énekelni, mint ő. Miki is szépet mondott: amikor Tibi ezt a dalt először elénekelte, arra mindig emlékezni fog.


Tipp! Alekosz és Mása kiesett a döntőben! Kattints a galériáért!


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.