Horrorfilmek gyereksztárjai - akkor és most

horror film színész mozi szórakozás program gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A horror nem gyerekeknek való műfaj. Néhány gyerekszínészt mégis a hátborzongató és ajkakra sikolyt csaló filmek tettek híressé, nem a kacagtató vígjátékok és családi mozik. Idézd fel az ijesztő jeleneteket, és nézd meg, hogy mi lett az egykori horrorfiókákból!

1. Linda Blair - Ördögűző

Ha láttad William Friedkin klasszikus horrorját, a Linda Blair által alakított Regant biztos nem felejtetted el egykönnyen. A híressé vált pókjárásban lépcsőző, zöldet hányó lányból ugyan kiűzték az ördögöt, a színésznő karrierje ennek ellenére sem ívelt felfelé. Linda ugyan feltűnt a kevésbé sikeres folytatásban is, a neve csak B-kategóriás filmek stáblistáján szerepelt. Mára a színésznő teljesen felhagyott a filmezéssel, és állatvédő aktivistaként, jótékonysági szervezetek szószólójaként áll a nyilvánosság elé.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

2. Daveigh Chase - A kör

A híres japán horror amerikai remake-jében Samara szerepét Daveigh Chase játszotta, meglehetősen meggyőzően. Hiszen mindannyian összerezzentünk, amikor rejtett számról kaptunk telefonhívást a film megnézése után... Daveigh később a Donnie Darko illetve annak folytatásában játszotta Samanthát, a Lilo és Stitch című rajzfilmhez kölcsönözte a hangját, és a Big Love című sorozatban szerepelt, de ezen kívül nem kapkodtak érte a filmkészítők. A mai napig nem tudott kilépni az ördögi Körből.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

3. Harvey Stephens - Ómen

Emlékszel a hátborzongató és démoni kisfiúra, Damienre az Ómen című horrormoziból? Az angyalinak cseppet sem látszó gyermek a szerepe szerint képes volt elrabolni a lelkedet! Brrr... Harvey Stephens a film 30 évvel későbbi feldolgozásában egy újságírót alakított, az "új" Ómen főszerepeit azonban Liev Schreiber és Julia Stiles jegyzi. Harvey Stephenst olyan népszerűvé tette a gyerekkori szerepe a horrorrajongók körében, hogy állítása szerint a mai napig megállítják az utcán, és autogramot kérnek tőle.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

4. Danielle Harris - Halloween 4-5

Mi ugyan "túléltük" az idei halloweent, de a filmsorozat szereplői közül nem volt mindenki ilyen szerencsés. Danielle Harris a Halloween-filmek 4. és 5. részben tűnt fel mint Jamie Lloyd, a sátáni főszereplő unokahúga. A kislány a Halloween 4 végén egy hátborzongató jelenetben bukkant fel, majd ezt megismételte a Halloween 5-ben is. A színésznő kollégáival ellentétben megúszta a horrorisztikus beskatulyázást: szerepelt a Szabadítsátok ki Willie-t, a Roseanne című filmekben és egy rajzfilmsorozathoz, a Thornberry családhoz adta a nevét és hangját.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

5. John Franklin - A kukorica gyermekei

Stephen King. Már a név említése is torokszorító érzés az író horrorregényeit és filmjeit ismerők számára. A kukorica gyermekei című hátborzongató mozi és annak folytatásának főszerepe után John Franklin a műfajnál maradt, bár kevésbé véres szerepeket játszott. A színész alakította ugyanis az Addams Family, a galád családban Hogyishívják kuzint.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

A kukorica gyermekei

6. Lisa és Louise Burns - Ragyogás

Már egy halálsápadt kislány is ijesztő, hát még kettő! Lisa és Louise Burns, a Grady ikrek szerepében szintén egy Stephen King-klasszikusban, a Ragyogásban hozta a frászt a nézőkre és a főszereplőre, a kis Danny Torrance-re, akivel játszani szerettek volna a Panoráma Hotel kihalt és sötét folyosóin. Az ikertestvérek filmes karrierje a Ragyogással ki is hunyt, Lisa irodalmat és nyelvészetet tanul, míg Louise mikrobiológus lett.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

7. Miko Hughes - Kedvencek temetője

Természetesen Stephen Kingből sosem elég, így a Kedvencek temetőjét és Miko Hughes-t is meg kell említenünk. Gage-et halálra gázolja egy teherautó, ezért az apja úgy dönt, hogy egy régi indiántemetőben helyezi "örök" nyugalomra, ahol a legenda szerint feltámadnak a holtak, ami természetesen így is történik. Miko karrierje tovább szárnyalt: a King-film után szerepet kapott a Kód neve: Merkúrban, az Ovizsaruban, az Apolló 13-ban és legutóbb a Trópusi viharban, sőt, az ifjú sztár DJ-ként is tevékenykedik.

Forrás: AFP
Forrás: AFP



Hisztéria: a világ első vibrátorának történetehttp://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20121107-mozi-film-szorakozas-a-vilag-elso-vibratoranak-tortenete.htmlTerápia: esténként Mácsai rendelhttp://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20121029-televizio-szorakozas-terapia-estenkent-macsai-rendel.html50 évesen került a csúcsra a szuperkémhttp://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20121026-mozi-szorakozas-program-skyfall-50-evesen-kerult-elete-formajaba.html10 latin-amerikai film, amit látnod kell (18+)http://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20121024-mozi-film-szorakozas-10-latinamerikai-alkotas-amit-neked-is-latnod.htmlAmikor az alkohol megváltoztatja az életed - jó iránybahttp://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20121017-szesztolvajok-amikor-az-alkohol-megvaltoztatja-az-eleted-jo.htmlLiam Neeson és az emberrablók - második menethttp://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20121010-mozi-film-szorakozas-liam-neeson-es-az-emberrablok-masodik-menet.htmlNem minden marslakó zöld! Íme a filmvilág legszebb idegeneihttp://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20121005-film-mozi-szorakozas-nem-minden-marslako-zold-ime-a-filmvilag.html


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.