Röhrig Géza: "Az Oscar-gála az idiotizmus orvosi esete"

Oscar-díj Oscar 2016 Nemes Jeles László Röhrig Géza Saul fia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Saul fia főszereplőjét nem nyűgözte le túlságosan a díjátadóval járó pompa, és véleményéről hangot is adott a sajtóban.  

Röhrig Gézát nem szédítették meg az események, és bár nagyon boldog a film sikerei miatt, az ottani dolgokkal nem egészen ért egyet: "Eddig is sejtettem, de most beigazolódott: az Oscar-gála az idiotizmus orvosi esete. A színházteremben például hosszú sorokban állnak emberek - amit körülbelül úgy kell elképzelni, mint Moszkvában, a Lenin-mauzóleum előtt - , akik valójában önkéntesek, és az a dolguk, hogy ha valaki feláll a helyéről, hogy átvegyen egy díjat, akkor leüljenek a helyére, nehogy foghíjas maradjon a sor."

Röhrig Géza Ben Affleckkel és Sylvester Stallonéval az Oscar-gála után Forrás: Röhrig Géza Facebook

Az a pillanat azért, amikor Sofia Vergara kinyitotta a borítékot, és felolvasta a legjobb külföldi film kategóriájának nyertesét, még őt is megérintette:

"Olyan érzés, amilyen Puskás Öcsinek lehetett bevarrni a hatodik gólt az angol-magyaron"

- tette hozzá Géza.

Történelmi pillanat! Oscar-díjat nyert a Saul fia

A Magyarország hivatalos nevezettjeként szereplő holokausztdráma több mint egy tucat díjat nyert már, de az Oscar-díj volt a legnagyobb elismerés, amit kaphatott a magyar csapat.
Íme az öt kedvenc idézetünk a ma 50 éves Csernus Imrétőlhttp://www.life.hu/kult/20160302-csernus-imre-otven-eves-ot-idezet-a-magyar-pszichiater-tollabol-amit-szeretunk-tole.htmlA magyar pszichiáter stílusát rengetegen kedvelik, hiszen nyers és szókimondó stílusával sokan tudnak azonosulni. Születésnapja alkalmából összeszedtük azokat az általunk kiválasztott gondolatokat, melyeket a legszívesebben idézünk tőle. Kult--Íme a legkirályabb Oscar-fotó! Így utazott haza a magyar szoborhttp://www.life.hu/kult/20160302-a-saul-fia-oscar-dija-igy-utazott-haza-vicces-foto-kerult-fel-los-angeles-repter.htmlElképesztően vicces képet készített a Saul fia fotósa, Hermann Ildikó a Los Angeles-i repülőtéren. A biztonságiak biztosan meglepődtek, amikor kiszúrták az aranyszobrocskát. KultFotó: Polyák Attila - OrigoAna és Christian újra együtt! Íme, az első képek A sötét ötven árnyalata forgatásáról!http://www.life.hu/kult/20160302-ime-az-elso-kepek-a-sotet-otven-arnyalata-forgatasarol.htmlJó hír minden rajongónak, aki már lélegzetvisszafojtva várja A szürke ötven árnyalatának filmes folytatását: megjelentek az első fotók A sötét ötven árnyalatának forgatásáról. Kult--Mennyit fogsz változni 30 év alatt? Ez a fotósorozat megmutatjahttp://www.life.hu/kult/20160301-mennyit-fogsz-valtozni-30-ev-alatt-barbara-davatz-fotosorozata-megmutatja.htmlEgy fotográfus 12 pár életét követte nyomon több mint 3 évtizedig - a fotók közötti különbségek pedig sokszor elképesztőek! KultOrigoVégre! Leonardo DiCaprio megkapta az Oscar-díjathttp://www.life.hu/kult/20160229-leonardo-dicaprio-oscar-dijat-kapott-a-szinesz-annyi-ev-utan-atvehette-a-dijat.htmlTöbb millióan egyszerre sikíthattak fel, amikor kimondták a színész nevét a színpadon. Annyi év után a sztár átvehette azt az aranyszobrocskát, amiért lassan 25 éve dolgozik. Kult--Lady Gaga előadása volt az Oscar egyik legerősebb pillanatahttp://www.life.hu/kult/20160229-lady-gaga-enekesno-eloadasa-az-oscar-dijatado-legerosebb-pillanata-volt.htmlÁllva tapsolták az énekesnőt, aki a Til It Happens To You című slágerét adta elől szexuálisan bántalmazott áldozatokkal a gála színpadán. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.