Anne Frank olvasás holokauszt könyv Marquez
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Összeállítottuk a könyv "bakancslistánkat", melyen 5 olyan könyv szerepel, amit feltétlenül el kell olvasnod, mielőtt feldobod a bakancsodat. Nézzük csak!

Zabhegyező - Rozsban a fogó

A cím nem véletlen, ugyanis tavaly Barna Imre fordításában új életre kelt az egyik kedvenc könyvünk, a Zabhegyező. Ám J. D. Salinger regényének a Rozsban a fogó lett a címe, és ezzel nemcsak a cím, hanem a főszereplő, Holden is új köntösbe bújt. A különc, elvarázsolt fiú egy dühöngő, ugyanakkor érzékeny huligán lett. A változtatások persze megosztották az olvasókat, de annyi biztos, hogy a történet még manapság is kézen fogja az olvasót, és berántja a kalandok világába.

Forrás: Origo

Anne Frank naplója

Anne Frank a nácik által megszállt Hollandiában élő zsidó származású lány 13. születésnapjára egy naplót kapott ajándékba. Képzeletbeli barátnőjének, Kittynek írt, ám 1942 júliusában nővére, Margot, behívót kapott a munkatáborba. Ekkor a család a bújkálás mellett dönt. Anne persze folyamatosan megírja a velük történteket, egészen addig, míg egy napon megjelenik a rendőrség, és mindenkit elhurcolnak. Anne Frank a bergen-belseni koncentrációs táborban halt meg tífuszban. A könyvet egyébként az Magyar Elektronikus Könyvtárban itt megtalálhatod!

Forrás: AFP/Andrew Burton

Állatfarm - Tündérmese

Orwell regénye a sztálini korszak szatírája, amely bemutatja a Lenin halála és a szovjet-német megnemtámadási egyezmény közötti időszakot. A történet egy angol farmon játszódik, ahol az állatok a disznók vezetésével véget vetnek az Ember uralmának, ám a kezdeti öröm köddé válik, és szép lassan felváltja a diktatórikus rendszer.

Forrás: Origo

Száz év magány

A történetet Gabriel Garcia Marquez gyermekkori emlékeiből, tapasztalataiból ollózta össze. A regény Kolumbia egy kis eldugott falujában, Macondoban játszódik, bár ahogy az író mondja: „Macondo nem annyira földrajzi hely, mint inkább lelkiállapot.” És igen, a hangulatnak megfelelően változik az éghajlat. Ilyen körülmények között követhetjük egy család életét.

100 év magány Forrás: Magvető

Rém hangosan és irtó közel

Jonathan Safran Foer könyvének főszereplője egy gyerek, Oskar Schell, aki a 2011. szeptember 11-i terrortámadás során elveszti az édesapját. Oskar ezután talál egy rejtélyes kulcsot: nem tudja, hogy mit nyithat, de azt igen, hogy köze van az apjához. Ekkor úgy dönt, hogy kideríti, útja során pedig rengeteg érdekes karakterrel találkozik, és a végén talán sikerül elbúcsúznia édesapjától is.

Te olvastad már valamelyiket? Ha igen, melyiket?

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.