8 világsztár döbbenetes étkezési szokása

Forrás: AFP, Dreamstime -
Selena Gomez Hugh Hefner világsztár Mariah Carey Gwyneth Paltrow Salma Hayek Angelina Jolie Bill Gates Lady Gaga
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tücskök, bogarak, 200 dolláros smoothie-k, csoki csalamádéval – és ez csak néhány azok közül a furcsa étkezési szokások közül, amelyeknek a világsztárok hódolnak. Íme, a legelképesztőbbek.

Sajt és csoki – Selena Gomez néha még csalamádéval is szürcsög színpadra lépés előtt

Néhány héttel ezelőtt Selena Gomez egy gasztromagazin interjújában vallott különös étkezési szokásáról. Míg a színészek és énekesek színpadra lépés előtti rituáléja általában egy keresztvetésben vagy egy laza légzőgyakorlatban kimerül, addig Gomez kisasszony a színpad mögött forró sajtot majszol csokoládéval vagy éppen csalamádéval. A bizarr párosítás valljuk be igencsak különleges, kész csoda, ha a színész-énekesnő egy órával az elfogyasztott falatok után nem rohan le hanyatt-homlok a színpadról. Selena edzője nem örül pártfogoltja különleges rituáléjának, így ő azt kérte tőle, ha lehet, inkább térjen át a húsos pitére. A tanítvány pedig mindig megfogadja a mestere tanácsait, így az énekesnő egy ideje egy egész tál húsos pitét fal fel a koncertek előtt. Persze nem minden egyes alkalommal…

Forrás: AFP, Dreamstime

Lady Gaga vega hot dog és smothie-gyártó gép nélkül nem megy sehova!

A botrányaival (is) híressé vált énekesnőnek különös kérései vannak a koncertszervezőkhöz. Lady Gaga minden egyes koncert előtt mini vega hot dogokat kér az öltözőjébe, amit fogpiszkáló segítségével fogyaszt el. És ez még semmi! Míg mások legfeljebb egy-két smoothie-t kérnek fellépés előtt, ő maga egy egész gépet rendel, amivel kedvére készíttetheti el asszisztensével az éppen kedvenc italát – fehérjeporral és friss bogyós gyümölcsökkel.

Forrás: AFP, Dreamstime

Bill Gates – egy milliárdos különös szokása

Ki gondolná, hogy a világ egyik leggazdagabb embere nem hajlandó sem csapvizet, sem ásványvizet fogyasztani, ha szomjas. Bill Gates kizárólag tisztított vizet hajlandó inni. Ahol több időt tölt – az otthonában vagy az irodában – saját víztisztító készüléke van, míg ha utazik, akkor a személyzete gondoskodik arról, hogy mindig olyan vizet kapjon a milliárdos, amit előtte kedvenc gépének segítségével megtisztítottak.

Forrás: AFP, Dreamstime

Hugh Hefner csak a saját személyzete által elkészített ételeket hajlandó megenni

A nyuszilányok bálványának, az öreg milliárdos Hugh Hefnernek különleges étkezési szokásairól is lehullt már a lepel. Az információkat természetesen a vele időszakosan együtt élő nyuszilányok szolgáltatták. Az amerikai sajtómágnás csak olyan ételeket hajlandó fogyasztani, amelyeket a saját személyzete készített el. Akkor is így van ez, amikor a világ bármely pontján, bármely étterem vendége: előre kitalálja, mit szeretne az adott helyszínen enni, és ott helyben elkészítteti azt a saját szakácsával. Vajon mitől fél ennyire Hefner…?

Forrás: AFP, Instagram/hughhefner

Gwyneth Paltrow már korábban is többször kiverte a biztosítékot furcsa étkezési szokásaival

A színésznőt sokan kritizálták már különleges életmódja kapcsán. Az Oscar-díjas színésznő régóta hisz abban, hogy a nők egészséges étrenddel és megfelelő mennyiségű mozgással megváltoztathatják az életüket. Nemrégiben az internetes oldalán közzétett néhány újabb receptet is, amelyek segítségével követői sikeresen szabadulhatnak a felszaladt kilóktól. Arról azonban megfeledkezett, hogy nem mindenki engedheti meg magának a drága összetevőket... A színésznő állítólag teljesen elszakadt a realitásoktól – kedvenc kakaójának a receptjét olvasva az embernek inkább egy kémiai kísérlet jut az eszébe, mint a főzés, hiszen olyan hozzávalók szerepelnek benne, mint a mandulavaj, az ízesített folyékony klorofil vagy éppen a spirulinapor. Ha valaki arra vállalkozik, hogy elkészítse a sztár által ajánlott kakaót, akkor mélyen a pénztárcájába kell nyúlnia, a méregdrága hozzávalók miatt ugyanis közel 20 ezer forintba kerül az első ital. Legújabb kedvence pedig a 200 dolláros smoothie – ami a kakaóhoz hasonlóan csupa olyan hozzávalókból – többek között egy méregdrága gombafajtából – készül, amely az „egyszerű ember” számára szinte elérhetetlen.

Forrás: AFP, Dreamstime

Mariah Carey és a lila diéta

A világhírű énekesnő, hogy ikrei születése után visszanyerje bomba alakját, úgy döntött, csak és kizárólag lila élelmiszereket hajlandó fogyasztani. Padlizsánt, szőlőt, szilvát… Persze könnyű neki: egy szakácsokból, dietetikusokból, táplálkozási tanácsadókból verbuvált csapat segíti őt ebben a különleges döntésben – és az ételek változatos elkészítésében.

Forrás: AFP, Dreamstime

A bogaras Angelina Jolie

Angelina sok időt töltött Kambodzsában, itt forgatta az Először megölték az apámat: egy kambodzsai lány emlékiratai című memoárt. Talán itt szokott rá a különböző ízeltlábúak fogyasztására. Jolie ugyanis azóta áradozik a tücskök, csótányok fenséges ízéről. A tücskök ízét a burgonyachipshez hasonlította, a csótányokat pedig egy tökéletes diéta kiegészítésére ajánlja, mert esküszik ezek magas fehérjetartalmára. Jó étvágyat, Angie!

Forrás: AFP, Dreamstime

Akitől a legjobban félnek a tücskök: Salma Hayek

A színésznő először Ellen DeGeneres show-műsorában vallott furcsa szokásáról: imádja a tücsköket. A műsorvezető volt olyan kedves, és megkínálta a színésznőt a kedvenc csemegéjével: a bogarakat tortillába tekerte, és guacamole-szósszal ízesítette. Salma jóízűt falatozott a finomságból. Sokan persze nem hitték el, hogy valódi tücsköket evett, és ezt megelégelve a színésznő 2015-ben az Instagramján közzétett videóban mutatta meg, mennyire imádja az ízeltlábúakat.

Forrás: AFP, Dreamstime

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.