fesztivalok2016 Petőfi Zenei Díj fesztivál Halott Pénz wellhello
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Halott Pénz három kategóriában is elnyerte az első ízben meghirdetett Petőfi Zenei Díjat, kedden este Sopronban. A Telekom VOLT Fesztivál nulladik napján tartott gálán mások mellett Rúzsa Magdit és Ákost is díjazták.

A Petőfi Zenei Díjakat nyolc kategóriában adták át. Az év dala a Halott Pénz Darabokra törted a szívem című száma lett, Az év együttese ugyancsak a Halott Pénz, Az év női előadója Rúzsa Magdi, Az év férfi előadója Szabó Balázs (Szabó Balázs Bandája) lett. Az év videoklipje elismerést a Wellhello és Halott Pénz kapta az Emlékszem, Sopronban című közös dalért, Az év felfedezettje megosztva a Fran Palermo és Freddie lett, Az év dj-jének Karanyit választották, Az év koncertjéért a Petőfi Zenei Díjat Ákos kapta tavaly decemberi dupla Aréna-koncertjéért. Életműdíjat vett át Bereményi Géza.

Fotó: Adrián Zoltán - Origo

A díjat a Petőfi Rádió alapította a magyar könnyűzenei élet kiemelkedő szereplőinek. A Petőfi Sándort egy mikrofonnal a kezében ábrázoló díj bronzból készült és kristálytalapzaton áll. A jelölés alapja a Petőfi Rádión 2015. március 1. és 2016. március 1. között legtöbbet játszott 150 magyar dal volt. Ezek közül választotta ki a zsűri a 8 kategória 5-5 jelöltjét. Rájuk a pedig a közönség szavazhatott május 20-tól június 20-ig a Petőfi Live honlapján.

A 150 perces showműsorban fellépett a belga Lost Frequencies, a hazai színtérről a Punnany Massif, a Margaret Island, a Szabó Balázs Bandája Julie Rens belga énekesnővel, Lotfi Begi, ByeAlex és Mező Misi, Kis Grófo, Rúzsa Magdi, Ákos és Marge, a Halott Pénz, a Quimby, valamint a Wellhello.

Nem tudsz ellátogatni a Volt-ra? A Telekom Buddyk segítségével Te is ott lehetsz.

Támogatott tartalom

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.