Whitney Houston megemlékezés születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Whitney Houston a zene szeretetével született, családjában rengetegen foglalkoztak az énekléssel: édesanyja Cissy Houston Grammy-díjas soul- és gospelénekesnő, nagynénje Mary Jones énekesnő, keresztanyja Aretha Franklin tizenhatszoros Grammy-díjas énekesnő. Ilyen példaképek mellett nem csoda, hogy ő is a zene felé fordult. Tragikus halála az egész világot megrázta.

Whitney Houstonnak tényleg mindene volt a zene, a Guiness Rekordok könyve szerint ő a valaha legtöbbet díjazott női előadóművész: pályafutása alatt összesen 415 díjat és kitüntetést vehetett át. Már 21 évesen elérte az első jelentősebb sikerét, ettől kezdve egyenesen felfelé vezetett az útja.

Forrás: AFP/Kevork Djansezian

Első Grammy-díját 1986-ban nyerte a legjobb női popzenei előadó kategóriában. A második nagylemezéből

kiadott kislemezek sikerével megdöntötte a The Beatles és a Bee Gees rekordjait is!

Whitney Houston szinte soha nem látott sikereket aratott a zenélésben, sajnos a magánélete azonban nem volt viharoktól mentes. Férjével Bobby Brownnal 1992. július 18-án házasodtak össze, és bár szerelemnek indult a kapcsolatuk, később elfajultak köztük a dolgok.

Forrás: AFP/Vince Bucci

Bobby mindig is züllött életmódot élt, amit a házasságuk után is folytatott, többször került összetűzésbe a rendőrséggel. Ivott, drogozott, később még a szexuális életükről is beszámolt a sajtónak. A hatalmas botrányok után végül elváltak egymástól, hivatalosan 2007. április 24-én. Whitney Houstonnak sok problémát okozott a férje, rehabilitáción is járt miatta.

Forrás: AFP/Jason Merritt

A többszörös Grammy-díjas díva 48 évesen halt meg, személyi testőre találta holtan hotelszobájának kádjában. Egykori férjét és kislányát, Bobbi Kristinat is letaglózta az énekesnő halálának híre. 2012. február 19-én temették el. Lánya 3 évvel később szintén elhunyt, hasonló körülmények között: fürdőkádban találták eszméletlenül, több hónapos kóma után 2015. július 26-án halt meg.

A díva ma lenne 53 éves. Boldog születésnapot, Whitney!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.