Több ezer szerelemlakatot távolítottak el a Júlia háza előtti kapuról, mert az összedőlt volna a lakatok súlya alatt.

A szerelmesek zarándokhelyének számít Júlia veronai háza - amely fiktív lakhelye a dráma valóságban nem létezett főszereplőjének, és maga William Shakespeare sem járt soha Veronában.

Júlia erkélyeForrás: Thinkstock

A kapubejáróban található Júlia fala, amely szerelmes üzenetekkel, szivecskés falfirkákkal van beborítva. A világ minden tájáról érkező turisták nem bírják ki, hogy ne hagyjanak egy szerelmes mondatot a falon, amelyen rengeteg magyar " szeretlek"-re rábukkanhatsz, ha szemfüles vagy. A házban sok látnivaló nincs, a világhírű erkélyre viszont már csak a romantikus hangulata miatt is érdemes felmenni. Az erkély alatt álló Júlia szobor egyik mellén a bronz fényesre van kopva, ugyanis a legtöbb turista nem hagyja ki azt a kultikus fotót, ahol Júlia keblét tartja a kezében - írtuk Veronáról szóló cikkünkben. A falfirkák mellett a kapura szerelemlakatokat is erősítenek. Azt gondolják, aki így tesz, az egész életében boldog lesz és hűséges marad párjához.

Szerelmes mondatok a falonForrás: Thinkstock

Nemcsak Veronában, hanem Velencében is gondot jelentenek a lakatok: itt kampányt is indítottak a szerelmi szimbólum ellen. Plakátokon szólítják fel a fiatalokat, hogy szakítsanak a kis és nagy lakatok hagyományával.