Nem csak a The Interview New York-i premierje került veszélybe, hanem a filmet látni kívánó mozinézők is: terrortámadással fenyegetőznek azok a hackerek, akik korábban a Sony filmstúdió számítógépes adatbázisát törték fel.

A moziműsorról már levették James Franco és Seth Rogen közös vígjátékát, a The Interview-t, amelynek New York-i premierje is kérdésessé vált, miután a Sony Pictures Entertainment számítógépes adatbázisát feltörő hackerek terrortámadással fenyegették meg a The Interview című filmet levetítő mozikat – írja az Origo.

Forrás: AFP

„A világ megtelik félelemmel. Emlékezzetek csak 2001. szeptember 11-re. Azt ajánljuk, tartsátok távol magatokat ezektől a helyektől" – így szólt a hackerek közleménye a BBC News szerint. A kérdéses film Észak-Korea vezetője, Kin Dzsongun gyilkossági kísérletét dolgozza fel.

A találgatások szerint éppen emiatt történt a Sony filmstúdió elleni november végi hackertámadás, amelynek hátterében Észak-Koreát sejtik – annak ellenére, hogy az ország hivatalosan tagadta a vádakat, ugyanakkor szimpatizálnak a kalóztámadással.

Miket loptak el a hackerek?
A Sony Pictures Entertainment filmstúdió számítógépes adatbázisát november végén érte hackertámadás, amely során nem csupán személyes adatok, hanem botrányt okozó magánlevelezések és az új James Bond-film forgatókönyve is kiszivárgott. Bővebben ide kattintva olvashatsz az ügyről.

A fenyegetést a New York-i rendőrség és az FBI is vizsgálja, döntés azonban még nem született azzal kapcsolatosan, hogy valóban eltöröljék-e a premiert. A film Los Angeles-i bemutatója gond nélkül lezajlott december 11-én.