Így gyarapítják a világban a szépet: ezt csinálja a Quimby, amikor néma a gitár és a dob

zene Quimby együttes zenekar Varga Livius Quimby Varázszene Kiss Tibi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Karácsonykor ugyan csokorba szedtünk már 5+1 dolgot, amit nem tudtál a Quimby zenekarról, abból a felsorolásból azonban véletlen szándékossággal kihagytuk a tagok civil foglalkozását. Hogy mik akartak lenni, mit tanultak az egyetemen, és mit csinálnak az együttesen kívül. Hogy miért tettük ezt? Azért, hogy most egy külön cikket szentelhessünk nekik.

Kiss Tibor

Tibi eredetileg képzőművész akart lenni, de mára író, költő, dalszövegíró, (élet)művész, festő és tanár is egy személyben. Diplomáját például a Magyar Képzőművészeti Egyetemen szerezte 1997-ben, de megjelentek szebbnél szebb költeményei a József Attila Kör kiadásában is, Ventilátor blues címmel. A versek, a zene és a dalszövegírás mellett pedig képzőművészettel és festészettel is foglalkozik. Festményeit itt, firkáit pedig ide kattintva tekintheted meg.

Forrás: www.quimby.hu

Úgy hírlik, a Budai Gyermekkórházban a művészetterápiás csoport tagjait segíti művészeti fejlődésükben, és hangoskönyveken is szerepel előadóként. Tanárként 2007-ben mutatkozott be a Magyar Íróakadémia Dalszövegíró Mesterkurzusán, ahol Varga Liviusszal együtt tartott előadásokat.

Varga Livius

Azt már tudjuk, hogy Liviusz korábban Tibivel együtt tanított, de ezen kívül ő is, ahogy az együttes többi tagja is, számtalan dolgot csinál egy időben. Gyermekkorának fontos állomása volt a kóruséneklés, a kamarazene, a vers- és a prózamondás, valamint a néptánc, majd pedig jött a dob. "Apám dobórára íratott, mert gitáron már nem volt hely" - állítja magáról Livius, aki azóta a végzettségét tekintve pszichológus, diplomáját pedig az ELTE Bölcsészettudományi Karán szerezte.

Emellett jegyzik még műsorvezetőként (TV Sziget, Gang, Abszolút Live, Rádió Café 98.6), de láthattad a Kontroll, vagy éppen a Hasutasok című filmekben is. 2003-ban a Quimby mellett saját zenekart alapított A Kutya Vacsorája néven, mindemellett pedig állandó szerelme a konga és más ütőhangszerek.

Balanyi Szilárd

Megbízható, zenekari honlapinformációk szerint Szilárd mindig is a zenével akart foglalkozni, ettől semmi sem tántoríthatta el, és amikor épp nem a Quimbyben zenél, akkor azon kívül teszi.

Zeneelméleti tanulmányai között volt hegedű, zeneiskola, énekkar, kamara- és igazi zenekar, amiben zongorázott. Nem titok, hogy a zeneművészeti főiskolára háromszori próbálkozás után sem vették fel, így feladta ez irányú terveit. 1994-ben csatlakozott a Quimbyhez, majd 2002-ben elkészítette Szilárd - Halmazállapot című saját lemezét, melyet 2005-ben a Súlytalanság követett. 2007-ben megjelent remixalbuma az Egy más világ címet kapta, a 2009-es pedig a Sorminta nevet. Vagyis Szilárd ahol tud, zenél, és ha épp nem a Quimbyben tevékenykedik, akkor is szebbnél szebb dalokkal kápráztat el.

Gerdesits Ferenc

Ferencnek, akit a Wikipédia lazán csak a magyar alternatív rockzene egyik legkeresettebb dobosaként tart számon, nincs is más a neve mellett, csak az a rengeteg együttes, ahol zenél, alkot, közreműködik. Vagyis, ha éppen nem a Quimbyben üti a ritmust, vélhetően akkor is dobverő van a kezében. A teljesség igénye nélkül itt játszik, vagy tette korábban: Trombózis, Sweet Beat Boys, Üllői Úti Fuck, S-modell, Marlboro Man, Vox, A Törvény Nevében, A Kutya Vacsorája, Szilárd és a Lead Zeppelin.

Kárpáti József

Dódi az egri Tanárképző Főiskolán szerezte első diplomáját, a másodikat pedig az Iparművészeti Egyetemen. A Quimbyhez 2000-ben csatlakozott, de ha éppen nem zenél, a Nádasdy Művészeti és Általános Iskolában tanít festészetet, emellett pedig képzőművészettel is foglalkozik. Mindemellett a Kamu elnevezésű jazzformációban is fújja a rezet a Quimby mellett.

Forrás: www.quimby.hu

Mikuli Ferenc

Quimby-alapítótag, basszusgitáros, zeneszerző, aranyműves, ötvös. "Jó gyerek volt, már kicsi korától szívesen babrált, alakított apró tárgyakat" - ez derül ki Ferenc zenekari honlapi személyleírásából, valamint, hogy még ma is gyarapítja a világban a szépet. És hogy pontosan mit érthetsz ezen szépség alatt? Kattints ide, és nézd meg Mikuli Ferenc ötvösmunkáit.

Forrás: www.quimby.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.