Julianne Moore a Still Alice című Alzheimer-dráma főhősének megformálásáért a legjobb színésznő, Eddie Redmayne pedig A mindenség elmélete című filmben nyújtott játékáért a legjobb színész Oscar-díját vehette át a 87. Oscar-gálán.

Az 55 esztendős Moore-t idén ötödször jelölték Oscarra, de most először nyert. A Still Alice című filmben nyelvészprofesszort alakít, aki kezdi elfelejteni a szavakat, és mikor orvoshoz fordul, kiderül, hogy Alzheimer-kórban szenved. Az azonos című könyv nyomán forgatott produkcióval Moore korábban a Golden Globe- és a BAFTA-díjat is elnyerte, valamint a hollywoodi színészcéh (SAG) is az ő alakítását tartotta a legjobbnak az idei mezőnyből.

Ki volt az Oscar legragyogóbb csillaga?
A nude árnyalatok helyett idén a klasszikus színeké volt a főszerep a 87. Oscar-gálán. Rosamund Pike szebb volt, mint valaha, ám nálunk a hűha-élémény idén is elmaradt. A Life.hu megmutatja, ki mit viselt az Oscar-gálán.
Forrás: MTI/Jordan Strauss/Invision/AP/I/John Shearer

Eddie Redmayne első Oscar-jelölését váltotta díjra. A 33 éves brit színész Stephen Hawking elméleti fizikust személyesítette meg A mindenség elméletében nagy technikai bravúrral ábrázolva a tolószékbe kényszerülő, amiotrófiás laterálszklerózisban (ALS-ben) szenvedő tudóst. Játékáért az idei díjszezonban ő is Golden Globe-, valamint BAFTA-díjban részesült.

Ki vagy te, Eddie Redmayne?
A katedrális-rajongók természetesen már betéve tudták, ki az az Eddie Redmayne, még jóval azelőtt, hogy az akkor alig 30 éves brit A nyomorultakban először dalra fakadt volna Hugh Jackman és Russel Crowe oldalán. Azóta két év telt el, Redmayne két sikergyanús filmet csapott oda (Jupiter felemelkedése, A mindenség elmélete), begyűjtött egy Golden Globe-szobrot, és most az Oscar-díjat is. De vajon ki ez a srác és mit akar tőlünk? A Life.hu válaszát itt olvashatod!
Forrás: MTI/Jordan Strauss/Invision/AP/I/John Shearer

És még? A többi díjazott nevét megtalálod az Origo.hu-n.

/1502/Kihag201522372549