Azt eddig is tudtuk, hogy a gasztronómia kiemelt szerepet játszik a magyar kultúrában, de ezt most egy izgalmas nemzetközi versenyen is bizonyítottuk! Molnár Gábor és csapata tizenharmadik lett a világ legrangosabb szakácsversenyén. De nem csak a főzés terén arattunk hatalmas sikert - a plakátok közül a miénk lett az első díjas alkotás.

A Bocuse d’Or kétévente megrendezésre kerülő szakácsverseny, amit január végén tartanak Lyonban. Idén a középmezőnyben végzetek a magyarok, európai országok között a legjobb tízbe kerültek.

Fotó: Fütő Beáta

A verseny során az első díj, amit átadnak, a Bocuse d’Ort hirdető Legjobb Plakát díja, ahol idén a magyar csapat vitte el a pálmát - a posztert a HG360 Reklámügynökség készítette a Magyar Bocuse d’Or Akadémia felkérésére. A szavazás már novemberben elindult egy Facebook-oldalon, ahol mindenki csak egyszer voksolhatott a kedvencére - így gyűlt össze a világ minden tájáról származó drukkerektől 1700 szavazat. A stáb egyébként, aki megvalósította a nyertes alkotást - Lantos Vica, Sárosi Zoltán és Ruszthy Dávid - nem mentek ki a döntőre, Molnárék vették át a díjat.

A nyertes alapkoncepció egy magyar kártya lapja, ezzel próbáltak a készítők egyszerre hungarikumot és francia stílust vinni a képbe. Középen a magyar versenyző, Molnár Gábor látható, két idősíkban. Alul a ,"sötét múlt", a versenyre való készülődés fáradalmai, a bevásárlás és a még élő gyöngytyúk látható, fent pedig már az állig felvértezett, főzésre kész szakács.

Forrás: Hamu és Gyémánt

Az ötlet, hogy élő gyöngytyúk legyen a képen, Lantos Vicától származott, mert azt már tudták előre, hogy a húsétel ebből az állatból készül majd. Nem kell azonban senkinek aggódnia, a modellként szolgáló kis állat azóta is boldogan él, s a gazdája megígérte: soha nem fogja a levesestányérban végezni. A modellkedés is nagyon tetszett neki, de csak akkor tartotta a fejét egyenesen, ha előtte megsimogatták. Még a tollpihéket is a földről szedték fel, egyszóval tolla sem görbült a madárkának!