Bocuse d’Or - A nyertes plakát története

Forrás: Hamu és Gyémánt -
plakát verseny gasztro
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Azt eddig is tudtuk, hogy a gasztronómia kiemelt szerepet játszik a magyar kultúrában, de ezt most egy izgalmas nemzetközi versenyen is bizonyítottuk! Molnár Gábor és csapata tizenharmadik lett a világ legrangosabb szakácsversenyén. De nem csak a főzés terén arattunk hatalmas sikert - a plakátok közül a miénk lett az első díjas alkotás.

A Bocuse d’Or kétévente megrendezésre kerülő szakácsverseny, amit január végén tartanak Lyonban. Idén a középmezőnyben végzetek a magyarok, európai országok között a legjobb tízbe kerültek.

Fotó: Fütő Beáta

A verseny során az első díj, amit átadnak, a Bocuse d’Ort hirdető Legjobb Plakát díja, ahol idén a magyar csapat vitte el a pálmát - a posztert a HG360 Reklámügynökség készítette a Magyar Bocuse d’Or Akadémia felkérésére. A szavazás már novemberben elindult egy Facebook-oldalon, ahol mindenki csak egyszer voksolhatott a kedvencére - így gyűlt össze a világ minden tájáról származó drukkerektől 1700 szavazat. A stáb egyébként, aki megvalósította a nyertes alkotást - Lantos Vica, Sárosi Zoltán és Ruszthy Dávid - nem mentek ki a döntőre, Molnárék vették át a díjat.

A nyertes alapkoncepció egy magyar kártya lapja, ezzel próbáltak a készítők egyszerre hungarikumot és francia stílust vinni a képbe. Középen a magyar versenyző, Molnár Gábor látható, két idősíkban. Alul a ,"sötét múlt", a versenyre való készülődés fáradalmai, a bevásárlás és a még élő gyöngytyúk látható, fent pedig már az állig felvértezett, főzésre kész szakács.

Forrás: Hamu és Gyémánt

Az ötlet, hogy élő gyöngytyúk legyen a képen, Lantos Vicától származott, mert azt már tudták előre, hogy a húsétel ebből az állatból készül majd. Nem kell azonban senkinek aggódnia, a modellként szolgáló kis állat azóta is boldogan él, s a gazdája megígérte: soha nem fogja a levesestányérban végezni. A modellkedés is nagyon tetszett neki, de csak akkor tartotta a fejét egyenesen, ha előtte megsimogatták. Még a tollpihéket is a földről szedték fel, egyszóval tolla sem görbült a madárkának!

Érezted már úgy, hogy mindent itthagynál? Ők megtették!http://www.life.hu/kult/20150220-a-vadon-mozipremierjen-osszegyujtottuk-a-tarsadalombol-kivonulos-filmeket.htmlMunkahelyi nyűgök, otthoni stressz, nyomasztó életkörülmények, és persze elvárások körös-körül: valószínűleg mindenki volt már úgy vele, hogy legszívesebben mindent hátrahagyva lelépne a saját addigi életéből. Reese Witherspoon pont ezt teszi a mozikban frissen debütáló Vadonban, mi pedig összegyűjtöttük a legemlékezetesebb társadalomból kivonulós filmeket.KultOrigoMegelevenedett szépség - gyönyörű modellek öltöztek be festmények szereplőinekhttp://www.life.hu/kult/20150213-gyonyoru-modellek-oltoztek-be-festmenyek-szereploinek-fotosorozatunkban.htmlHamarosan bezár a Szépművészeti múzeum. Ebből az alkalomból mutatunk néhány eredeti remekművet, és párban velük a festmények újraértelmezett változatát.KultOrigoNem csak sötét verem - kortárs magyar írók a szerelemrőlhttp://www.life.hu/kult/20150203-szerelmes-idezetek-kortars-magyar-iroktol-valentin-napra-a-szerelemrol.htmlValentin-nap környékén megnő az igény a szerelemről szóló mondatokra, hisz sokan hívják segítségül mások szavait, ha ki akarják fejezni az érzelmeiket. Ebből az alkalomból szemezgetünk a kortárs magyar irodalom különleges, szerelemről szóló alkotásaiból. Csajok, naplókat elő!Kult--Miért jobb inni, mint nem? Így élünk mi, harmincasokhttp://www.life.hu/kult/20150209-szinhazkritika-a-thalia-szinhaz-es-manna-produkcio-eloadasarol-a-szentivanejrol.htmlIzgalmas kortárs darab Ikea-emberekkel, csalódással, öniróniával és szerelemmel. A Szentivánéj előadás nem csak nyomokban tartalmaz szarkazmust és öniróniát. Színházkritika.KultOrigoSzínésznők, akik bevállalták: 7 meztelenkedő világsztár a mozivásznon (18+)http://www.life.hu/kult/20150206-osszeallitas-filmekben-meztelenkedo-szinesznokrol.htmlA mozifilmekben a szigorú korhatárok (és az ebből következő bevételi szempontok) miatt ritkán láthatunk igazi, teljes meztelenséget - az pedig még ritkább, hogy ezt nagy sztárok kövessék el. Nagyritkán mégis előfordul az ilyesmi, mint az alábbi emlékezetes esetekben.Kult--Szabó Kimmel Tamás: "Szerintem ide farkasok kellenek"http://www.life.hu/kult/20150131-a-radnoti-szinhaz-repertoarjan-a-karamazov-testverek-szabo-kimmel-tamassal-beszelgettunk.htmlDosztojevszkij Karamazov testvérek című regényét már több hazai színház is feldolgozta. Az évad egyik várva várt darabja a Valló Péter rendezte adaptáció, aminek a Radnóti Színház ad otthont. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.