Unatkozol? Nincs hétvégére semmi programlehetőség? Csak nyugalom, adunk pár tippet! Van itt elképesztő táncos előadás, a hazai könnyűzenei élet nagyjainak évindító koncertje, és egy Oscar esélyes alkotás. Hidd el, kár lenne kihagyni bármelyiket is! Dőlj hátra nyugodtan, vedd elő a naptárad, és válogass kedvedre a lehetőségek között. 

Évindító Dupla Punnany Massif koncert

Akvárium Klub

Január 29-30.

A rajongók legnagyobb örömére két koncerttel is készül nekünk hazánk egyik legnépszerűbb zenekara. Ha inkább a lassabb, és akusztikusabb dallamokra vágysz, érdemes 29-re jegyet váltanod. Január 30-án szombaton pedig egy hamisítatlan, klubkoncertes zúzással várják az érdeklődőket. Az Akvárium Klub programjairól a helyszíni jegypénztárban és a www.akvariumklub.hu tudsz részletesebb leírást kapni.

Punnany MassifFotó: Hirling Bálint [origo]

Mary PopKids 6. SZÜLINAP

A38 Hajó

Január 29.

Ünnepelj együtt a banda tagjaival! Januárban lesz 6 éve, hogy a zenekar először színpadra állt. A PopKids Szülinapi Minifesztiválon bemutatkozik az elektronikus r&b-ben utazó Barbara Stahl, az afterért pedig Monkeyneck és a Top MGMT DJs felelnek!

Mary PopKidsForrás: Facebook/Mary PopKids

Marlene Monteiro Freitas: SÍRÓ SZOBROK - ELEFÁNTCSONTBÓL, HÚSBÓL ÉS VÉRBŐL

Trafó Kortárs Művészetek Háza

2016.01.22-23.

Bizarr figurák, kimerevedett, szoborszerű alakok táncolnak és énekelnek szívszaggató Arcade Fire-t és Nina Simone-t egy extravagáns karneválon. Az előadást többek közt az Orpheusz és a Pygmalion mítosz, és Alain Resnais és Chris Marker A szobrok is meghalnak című 1953-as filmje inspirálta. Az eredmény egy velejéig ható, az első percétől az utolsóig transzba ejtő produkció. Szerencsés helyzetben van a magyar közönség, hiszen előbb érkezik az előadás a Trafóba, mint a rangos Wiener Festwochen vagy a berlini HAU-ba.

Nina Simone, Arcade Fire - síró szobrokForrás: PIERRE PLANCHENAULT/Pierre Planchenault

Tesztbeszéd Kovács András Péterrel - Interaktív személyiségteszt Lovász Lászlóval

Corvin

2016.01.24

A Tesztbeszéd egy teljesen új formátumú, interaktív előadás, melyben a Dumaszínház legbátrabb fellépői azért állnak a színpadra, hogy a közönség "meztelenre vetkőztesse" őket! Ez az új formátum persze némi magyarázatot igényel. A legfontosabb, hogy az előadóval kapcsolatos tesztkérdésekre elsőként mindig a közönség ad választ, tehát kiderül, hogy Aranyosi Pétert, Kőhalmi Zoltánt, Kovács András Pétert, Hadházi Lászlót, Badár Sándort vagy éppen Kiss Ádámot milyennek látják a nézők valójában! És ez bizony nem feltétlenül egyezik azzal, amit ők magukról gondolnak! 

Forrás: Dumaszínház

A visszatérő

A mozikban

Hugh Glass (DiCaprio) hegyi ember, akit télvíz idején egy prémvadászcsapat fogad fel felderítőnek, ám a kompániának forróvá válik a talpa alatt a talaj, miután ellenséges arikara indiánok tizedelik meg sorait. Amikor a nyomkeresőt félholtra szaggatja egy grizzly, egy kétszínű, egoista prémvadász (Tom Hardy) őrizetére bízzák, aki magára hagyja az erdőben, valamint egy olyan személyes atrocitást követ el vele szemben, amiért Glass bosszút esküszik ellene.