Whitney Houston a zene szeretetével született, családjában rengetegen foglalkoztak az énekléssel: édesanyja Cissy Houston Grammy-díjas soul- és gospelénekesnő, nagynénje Mary Jones énekesnő, keresztanyja Aretha Franklin tizenhatszoros Grammy-díjas énekesnő. Ilyen példaképek mellett nem csoda, hogy ő is a zene felé fordult. Tragikus halála az egész világot megrázta.

Whitney Houstonnak tényleg mindene volt a zene, a Guiness Rekordok könyve szerint ő a valaha legtöbbet díjazott női előadóművész: pályafutása alatt összesen 415 díjat és kitüntetést vehetett át. Már 21 évesen elérte az első jelentősebb sikerét, ettől kezdve egyenesen felfelé vezetett az útja.

Forrás: AFP/Kevork Djansezian

Első Grammy-díját 1986-ban nyerte a legjobb női popzenei előadó kategóriában. A második nagylemezéből kiadott kislemezek sikerével megdöntötte a The Beatles és a Bee Gees rekordjait is! Whitney Houston szinte soha nem látott sikereket aratott a zenélésben, sajnos a magánélete azonban nem volt viharoktól mentes. Férjével Bobby Brownnal 1992. július 18-án házasodtak össze, és bár szerelemnek indult a kapcsolatuk, később elfajultak köztük a dolgok. 

Forrás: AFP/Vince Bucci

Bobby mindig is züllött életmódot élt, amit a házasságuk után is folytatott, többször került összetűzésbe a rendőrséggel. Ivott, drogozott, később még a szexuális életükről is beszámolt a sajtónak. A hatalmas botrányok után végül elváltak egymástól, hivatalosan 2007. április 24-én. Whitney Houstonnak sok problémát okozott a férje, rehabilitáción is járt miatta.

Forrás: AFP/Jason Merritt

A többszörös Grammy-díjas díva 48 évesen halt meg, személyi testőre találta holtan hotelszobájának kádjában. Egykori férjét és kislányát, Bobbi Kristinat is letaglózta az énekesnő halálának híre. 2012. február 19-én temették el. Lánya 3 évvel később szintén elhunyt, hasonló körülmények között: fürdőkádban találták eszméletlenül, több hónapos kóma után 2015. július 26-án halt meg.

A díva ma lenne 53 éves. Boldog születésnapot, Whitney!