Whitney Houston hatalmas tehetség volt, a Guiness Rekordok könyve szerint ő a valaha legtöbbet díjazott női előadóművész. Hangját és dalait mindenki imádta, az egész világnak nagy megrázkódtatás volt a halála: 2012. február 11-én távozott, ma lenne 54 éves. 

Whitney Houston egész családja énekelt, nem volt olyan meglepő, hogy ő is erre a pályára lépett. Édesanyja Cissy Houston Grammy-díjas soul- és gospelénekesnő; nagynénje Mary Jones énekesnő; keresztanyja Aretha Franklin tizenhatszoros Grammy-díjas énekesnő volt. Whitney fiatalkora óta zenélt, számára nem vezetett olyan rögös út a sikerig, de az élet őt sem kímélte.

Whitney Houston 54 éves lenneForrás: AFP/Kevork Djansezian

Habár a karrierje szárnyalt - Guiness Rekordok könyve szerint ő a valaha legtöbbet díjazott női előadóművész -, a magánélete szinte soha nem volt redben. Folyamatosan pletykáltak viszonyairól: Randall Cunningham amerikai futballsztárral, vagy éppen Eddie Murphy színésszel, sőt, még egy nővel is összehozták, de utóbbira bizonyítékuk sosem volt.

Whitney viharos szerelmi élete akkor látszott rendeződni, mikor megismerte későbbi férjét, senki nem gondolta, hogy Bobby Brown megjelenésével minden csak még rosszabb lesz. 1992-ben házasodtak össze, egy közös gyermekük született, de életük messze nem volt idilli. Bobby többször összetűzésbe került a törvénnyel, szexuális zaklatással, ittas vezetéssel és súlyos testi sértéssel is vádolták.

Drogfüggő volt, ami Whitneyre is kihatott. Sokan hitték, hogy az énekesnő is elkezdte a szerek használatát, ami akkoriban nagyon is látszott rajta. Rengeteget veszekedtek, állandó volt köztük a harc, soha nem volt otthon nyugodt, békés pillanatuk. 2003-ban állítólag Bobbí meg is ütötte az énekesnőt, aki lelikelg és testileg is teljesen tönkrement. Csak 2006-ban sikerült elválniuk, de Whitney sosem épült fel teljesen az őt ért sérelmekből. 2012. február 11-én, szombaton találták holtan egy szálloda lakosztályának fürdőkádjában. A kiérkező mentők még megpróbálták újraéleszteni, de hiába. A halála okaként a vényre kapható gyógyszerek és az alkohol interakcióját nevezték meg. Lánya dührohamot kapott a hír hallatán, 2015. január 31-én szintén egy fürdőkádban találták őt eszméletlenül.