Ezek a szavak tiltottak az angol királyi családban

Forrás: Getty Images/2016 Getty Images/Ben A. Pruchnie -
Sussex hercegnéje szabály Meghan Markle szavak angol királyi család Sussex hercege etikett tiltott szavak
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bizonyára még mindig sokat kell tanulnia Sussex hercegnéjének, azaz Meghan Markle-nek, ami az etikettet illeti. Tudni lehet például azt is, hogy a királyi családban vannak olyan szavak, amelyeket nem mondanak ki. 

Korábban már mi is cikkeztünk arról, hogy milyen dolgok tiltottak az angol királyi családban, és melyek azok, amelyek kötelezőek a szigorú etikett szerint. Most pedig az is kiderült, hogy vannak tiltott szavak, melyeket nem használnak II. Erzsébet királynő családjában. A lista hosszú, a legérdekesebbek közül válogattunk. Ezeket bizonyára Meghan Markle-nek, Sussex újdonsült hercegnéjének is meg kell tanulnia.

1. Toalett

Bár a toalett kifejezés kifinomultabbnak hathat, ha valaki a mellékhelyiséget keresi, ám a toalett szó francia eredetű, így a királyi családban a wc vagy mosdó a preferált kifejezés.

2. Parfüm

A Mirror cikke szerint, ha valakinek tetszik az illata, soha nem a parfümöt kell megdicsérni, amit visel, hanem az illatát. A helyes kifejezés tehát: "Tetszik az illatod."

Szigorú az etikett az angol királyi családban Forrás: Getty Images/2016 Getty Images/Ben A. Pruchnie

3. Pardon

Ha nem hallottuk, hogy egy fogadás vagy kertiparty forgatagában mit mondott a mellettünk álló, nem úgy kérdezünk vissza: "Pardon?" A királyi család tagjai azt mondják: "Mi?". Esetleg: "Bocsánat, mi?"

4. Nappali

Az angol királyi család tagjai nem a nappaliban, hanem a szalonban gyűlnek össze, ez az a kifejezés, amit jobban kedvelnek.

5. Édesség

A királyi családban nem használják az édesség vagy a desszert szavakat. A Littlethings cikke szerint az édességekre az összefoglaló "pudding" nevet használják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.