Bizonyára még mindig sokat kell tanulnia Sussex hercegnéjének, azaz Meghan Markle-nek, ami az etikettet illeti. Tudni lehet például azt is, hogy a királyi családban vannak olyan szavak, amelyeket nem mondanak ki. 

Korábban már mi is cikkeztünk arról, hogy milyen dolgok tiltottak az angol királyi családban, és melyek azok, amelyek kötelezőek a szigorú etikett szerint. Most pedig az is kiderült, hogy vannak tiltott szavak, melyeket nem használnak II. Erzsébet királynő családjában. A lista hosszú, a legérdekesebbek közül válogattunk. Ezeket bizonyára Meghan Markle-nek, Sussex újdonsült hercegnéjének is meg kell tanulnia. 

1. Toalett

Bár a toalett kifejezés kifinomultabbnak hathat, ha valaki a mellékhelyiséget keresi, ám a toalett szó francia eredetű, így a királyi családban a wc vagy mosdó a preferált kifejezés. 

2. Parfüm

A Mirror cikke szerint, ha valakinek tetszik az illata, soha nem a parfümöt kell megdicsérni, amit visel, hanem az illatát. A helyes kifejezés tehát: "Tetszik az illatod."

Szigorú az etikett az angol királyi családbanForrás: Getty Images/2016 Getty Images/Ben A. Pruchnie

3. Pardon

Ha nem hallottuk, hogy egy fogadás vagy kertiparty forgatagában mit mondott a mellettünk álló, nem úgy kérdezünk vissza: "Pardon?" A királyi család tagjai azt mondják: "Mi?". Esetleg: "Bocsánat, mi?"

4. Nappali

Az angol királyi család tagjai nem a nappaliban, hanem a szalonban gyűlnek össze, ez az a kifejezés, amit jobban kedvelnek. 

5. Édesség

A királyi családban nem használják az édesség vagy a desszert szavakat. A Littlethings cikke szerint az édességekre az összefoglaló "pudding" nevet használják.