Marton László rendező metoo Veszprém Veszprémi Petőfi Színház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Marton László a 2017-ben kirobbant zaklatási botrányai óta visszavonultan élt, de most lehetőséget kapott és újra rendezhet. A Veszprémi Petőfi Színház igazgatója kérte fel, aki úgy érzi, hogy minden szempontból jó döntés volt az egykori főrendezőt választani. 

Az amerikai metoo-botrány kirobbanása után Magyarországon is fény derült több visszaélésre. Marton Lászlót Sárosdi Lilla vádolta meg először zaklatással, majd egyre több nő vallott a Vígszínház egykori főrendezője ellen. Bár Marton László eleinte tagadott, később bocsánatot kért mindazoktól, akiket megbántott. Azóta visszavonultan él, ám úgy tűnik, hogy új esélyt kapott.

Marton László újra rendez Forrás: MTI/Czimbal Gyula

A Veszprémi Petőfi Színház igazgatója, Oberfrank Pál kérte fel Marton Lászlót két darab megrendezésére. Az egyiket már bemutatták, Márai Sándor: Hallgatni akartam címmel, a másik, a Tartuffe próbái még tartanak. A Kultúra.hu megkérdezte az igazgatótól, mi volt a városban élők véleménye arról, hogy Marton László a rendezője a daraboknak. „

minden szempontból jó döntést hoztam, és emberileg is azt gondolom, hogy nem tehettünk másképp.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.