Sokan csak Süsü bácsiként emlegetik Bodrogi Gyulát, a Nemzet Színészét, aki a napokban ünnepelte a 85. születésnapját. Meglepetésünnepséget szerveztek neki a Nemzeti Színházban, ahol az unokái is felléptek. 

"Nagyon meghatódtam, hirtelenjében nem győztem zsebkendővel a könnyeim" – mesélte a Blikknek a 85 éves Bodrogi Gyula, akinek meglepetésünnepséget szerveztek a Nemzeti Színházban. A Nemzet Színésze számított a köszöntésre, ám a műsor minden várakozását fölülmúlta. Számos vidéki városból is érkeztek rokonok, barátok.

"Majdnem elájultam! Teljesen titokban csináltak mindent, semmiről nem tudtam. Még az unokáim is ott voltak, sőt a fiam és a feleségem, Voith Ági is" – folytatta Bodrogi, akinek még az unokái is felléptek az ünnepségen, de a színpadon állt Stohl András is. 

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

"Gyerekkoromban egy-két háborút megéltem, mindenféle történt körülöttem ez alatt az emberöltő alatt. És hogy mi a hosszú pálya titka? Nem tudom, de egy biztos, sokáig kell hozzá élni. Ez az egyik alapfeltétele, a másik pedig, hogy az ember kapjon felkéréseket, amelyeknek, ha tud, meg is felel" – fogalmazott a 85 éves színészlegenda, aki gyermekkorában még matek-fizika szakos tanár szeretett volna lenni. Ma már számos legendás alakítás fűződik a nevéhez, a Süsü, a sárkány című bábjátéknak köszönhetően pedig egy egész ország emlegeti Süsü bácsiként.