Hosszú csönd után a Magyar Krónikának adott hosszabb interjút Kudlik Júlia, amiben arról is beszélt, mi volt tévés sikerének a titka.

Kudlik Júlia az interjúban elmondta, hogy az első nagy falat a Delta vezetése volt számára. Az egész szöveget megtanulta, mert ha előrehajolva olvasta volna, a nézők csak a feje tetjét látták volna. A tévés sikereit annak tudja be, hogy jól nézett a kamerába.

Kudlik Júlia pályája kezdetén a Delta című tudományos híradó stúdiójában 1970-benForrás: Fortepan/Rádió és Televízió Újság/1970

"Ami a tévét illeti, az a titka, hogy jól kell nézni a kamerába. A csőbe nézek, de ha egy milliméterrel följebb vagy lejjebb, akkor már nem a néző szemébe nézek. Mondták is nekem, hogy senki nem tud úgy belenézni, mint én. A bemondó egyedül ül egy szobában, néz bele egy fekete csőbe, és ebből a helyzetből kell valami emberit kihozni. A másik pedig, hogy soha nem játszottam el semmit. Az volt a szerencsém, hogy a nézők elfogadtak olyannak, amilyen vagyok. Erre én se rá nem tettem, se el nem vettem belőle" - mondta a népszerű bemondó, aki ma már nem vállal tévés szerepléseket.