Monumentális felvonuláson kel életre a magyar államalapítás augusztus 20-án - Videó

programok videó Szent István nap augusztus 20.
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A legnagyobb zenés showműsorok látványvilágát idéző, különleges felvonulással lesz gazdagabb augusztus 20-i nemzeti ünnepünk. Szent István napján az Oktogon és a Hősök tere között monumentális, guruló díszletekkel, installációkkal és szobrokkal, valamint sztárfellépők részvételével megelevenedik Magyarország alapításának története. A nem mindennapi látványosságot a HG Média és a TulipánTündér közös produkcióként hozza létre.

Augusztus 20-án, Magyarország szimbolikus születésnapján hatalmas installációkkal, hazánk vezető művészeivel, több száz résztvevővel készülő zenés - táncos felvonulást láthatnak az érdeklődők az Andrássy úton. A látványos forgatag megidézi, mi több életre kelti a magyar mondavilág alakjait és nemzeti szimbólumainkat.

A produkciót a Játékkészítő és az Álomutazó produkciót jegyző kreatív-művészcsapat álmodta meg. A felvonulás művészeti vezetője Juronics Tamás, Kossuth-díjas művész, producere Illés Gabriella.

"Most rendhagyó módon nem színpadon, hanem egy különleges felvonulás keretében készítünk showműsort, mely augusztus 20-án, Magyarország alapításának történetét mutatja be"

- mondta Illés Gabriella producer.

A Szent István Nap alkalmából készülő felvonulás tervezete három önálló egységből áll: A FÖLD, A HAZA és A NEMZET.

Elsőként a magyar eredetmondák legendás állatai, pogány korunk hitregés világának eredeti alakjai, a TURUL és a CSODASZARVAS jelennek meg, melyek a sámánok korában a hitet adták a magyaroknak, és hosszú vándorútjukon kísérői, vezetői voltak a népnek az ígért új hazába.

A négy és fél méter magas Turulmadarat és a 16 ember által működtetett Csodaszarvast A HAZA blokkban a 9 méter átmérőjű KORONA követi, és természetesen SZENT ISTVÁN is megjelenik majd a felvonuláson, óriásszobor formájában.

És mi más lehetne az ünnepélyes felvonulás zárójelképe, mint az utolsó egységében megjelenő, 60 méter hosszú, varrott magyar zászló.

"A trikolor színei szimbolikus jelentéssel bírnak. A piros a kitartó ERŐ, a fehér a nemzeti HŰSÉG, a zöld a haza jövőjében bízó REMÉNY. Ezek együttesen pedig egy nagyszerű ország jövőjét tárják elénk"

– mondta Juronics Tamás, művészeti vezető.

A programnak augusztus 20-án 10 órától az Andrássy út ad otthont. A látványos menet az Oktogontól indul, a show a Kodály Köröndön éri el csúcspontját, majd egészen a Hősök teréig vonul. A produkciót az MTVA élőben közvetíti.

A felvonulás több száz fellépője között ott lesz: Péter Szabó Szilvia, Wolf Kati,Nvratil Andrea, Horváth Tamás énekesek; a Kelemen Kabátban, a Road és a Göncöl Zenekar, valamint mellettük több száz táncos - köztük a Duna Művészegyüttes, Fitus Dezső Társulata és a Szegedi Kortárs Balett táncművészei, de felvonul majd a Magyar Honvédség Katonazenekara és a Magyar Díszőrség Lovas egysége is.

Az installációk az augusztus 20-i felvonulást követően az ünnepi hétvégén látogathatók lesznek egy interaktív kiállítás keretében a Hősök terén, ahol sötétedés után egy különleges fényfestés adja a történelmünket bemutató óriás tárgyakat esti pompáját.

Az Alkotmány utca a Városok sétányává alakul a Szent István Napokon: fergeteges programokkal készül a főváros a hétvégére

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.