Az örökösnő álarca mögött Anna Sorokin sorozat Netflix ajánló magazin Julia Garner
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Netflix legújabb produkciójában, Az örökösnő álarca mögött című minisorozatban drámából és botrányból garantáltan nem lesz hiány. Az epizódok végén jogosan vetődik fel a kérdés: valójában kicsoda Anna Sorokin, egy igazi szociopata vagy modern Robin Hood? Íme sorozatajánlónk, amelyben spoiler nélkül áruljuk el, miért ne hagyd ki a hamis örökösnő történetét. 

Az örökösnő álarca mögött című kilenc részes minisorozatot Shonda Rhimes készítette, akihez számos sikersorozat kötődik, mint a Bridgertonaminek a producere volt–, a Botrány vagy a Grace Klinika. Az általa készített produkciókat jellemezi a szappanoperák hangulatvilága, ahol a felfokozott hangulat, a fordulatos cselekmény és természetesen csipetnyi romantika is garantált.

A történet egy fiatal, orosz származású huszonéves nőről, Anna Sorokinról (Julia Garner) szól, aki egy divathét miatt New Yorkba utazik, és úgy dönt, hogy él a város adta lehetőségekkel. Főhősünk mégsem eredeti néven, hanem Anna Delvey fantázianéven válik ismertté, akit német örökösnőként ismer meg a New York-i elit. Célja, hogy a felső tízezer minden vagyonára rátegye a kezét, és ennek érdekében bármire képes. A narratíva alapjául valós események szolgálnak, melyre a készítők minden epizód elején felhívják a figyelmet. Jessica Pressler Anna Sorokinról szóló eredeti cikke még 2018-ban látott napvilágot, amelyben fényt derít a nő eredeti szándékára és választ ad valódi kilétére.

A történet egy fiatal, orosz származású huszonéves nőről, Anna Sorokinról (Julia Garner) szól, aki egy divathét miatt New Yorkba utazik, és úgy dönt, hogy él a város adta lehetőségekkel Forrás: David Giesbrecht/Netflix

Anna Sorokin a német örökösnő bőrébe bújva igazi kaméleonként éli mindennapjait. Egy átváltozóművész, aki mindenkinek más-más oldalát mutatja.

Már az első részben betekintést kapunk abba, hogy célja elérése érdekében milyen trükkökhöz folyamodik. A legmegdöbbentőbb, hogy mindezt lebilincselő módon műveli. A karakter a nézőt sem nem dühíti, sem nem bosszantja, inkbb már-már csodálattal tölti el. Olyan, mintha több énje lenne, és éppen ezért nem lehet eldönteni, hogy Anna egy pszichopata, vagy egy ártatlan, nagy álmokat dédelgető jótevő.

Anna Sorokin a német örökösnő bőrébe bújva igazi kaméleonként éli mindennapjait Forrás: Aaron Epstein/Netflix

Noha a cselekmény főszála Anna Sorokin igaz történetére helyezi a fókuszt, mégis betekintést nyerünk az újságíró, Vivian Kent (Anna Chlumsky) életébe is. A riporter egy sokadik #MeToo kampány helyett több fantáziát lát Sorokin sztorijában, így titokban egy mélyinterjún kezd el dolgozni. Ha jó interjút sikerül készítenie, az akár megmentheti a karrierjét is . Ezért már az első epizódban nyomást gyakorol Sorokinra, hogy a fiatal lány ne fogadja el a felkínált vádalkut. Vivian rájön, hogy mire vágyik a hamis örökösnő, így eléri célját: Anna belemegy az interjúba. A Sorokin-ügy mellett, Vivian karakterén keresztül betekintést nyerünk a modern zsurnaliszta hétköznapjaiba, sőt a karrierista terhes nő vívódásaiba is.

Amellett, hogy a minisorozatban megismerjük Anna Sorokin életét, a sorozatrészek megmutatják az elit túlértékelt, sekélyes világát is.

Anna többször úgy nyilatkozik, hogy nem számít a pénz, miközben minden akciója mögött a pénzügyi előnyt és üzleti érdekeit tartja szem előtt.

Valóban komoly dilemmát okoz, hogy kicsoda Anna Sorokin: elhiggyük neki a Robin Hood-mesét, vagy inkább egy eszelős, őrült nővel van dolgunk?

Nézd végig Az örökösnő álarca mögött című Netflix sorozatot, és döntsd el magad!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.