Először festettek hivatalos portrét Vilmos hercegről és Katalin hercegnőről

Katalin hercegnő portré Vilmos herceg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Először festettek hivatalos portrét, melyen Vilmos cambridge-i herceg és felesége, Katalin hercegnő együtt szerepel - írta a BBC.

A képet, melyet Jamie Coreth neves brit portréfestő alkotott, a Cambridge-i Egyetem Fitzwilliam Múzeumában állították ki. A művet tavaly rendelte meg a Cambridgdeshire-i Királyi Portréalap (Cambridgeshire Royal Portrait Fund), ajándékképpen a megye lakosainak.
"Ez volt életem legkülönlegesebb privilégiuma" - mondta Coreth.

A hercegi pár a múzeumban tett látogatásukon találkozott a festővel, a művet a kiállítás első napján tekintették meg. A művész Cambridge városa előtt tisztelgett azzal, hogy a pár hátterének a város sok történelmi épületének színét, valamint a több épületet díszítő hatszögletű motívumot használta.
Coreth hozzátette, a portrén lazának és megközelíthetőnek, de elegánsnak és méltóságteljesnek akarta megfesteni a párt.
"Mivel ez az első portré, amely együtt, Cambridge hercegeként és hercegnőjeként ábrázolja őket, azt akartam, hogy a kép a közéleti szerepük és a magánéletük közti egyensúly érzetét keltse" - magyarázta.

Vilmos herceg hivatalos portréját 2014-ben festette Dan Llywelyn Hall, a legfiatalabb művész, aki II. Ezsébet királynőről portrét készíthetett.

Vilmos herceg június 21-én töltötte be a negyvenedik életévét. Születésnapja alkalmából egy csomó édekességet gyűjtöttünk össze róla.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.