Először festettek hivatalos portrét, melyen Vilmos cambridge-i herceg és felesége, Katalin hercegnő együtt szerepel - írta a BBC.

A képet, melyet Jamie Coreth neves brit portréfestő alkotott, a Cambridge-i Egyetem Fitzwilliam Múzeumában állították ki. A művet tavaly rendelte meg a Cambridgdeshire-i Királyi Portréalap (Cambridgeshire Royal Portrait Fund), ajándékképpen a megye lakosainak.
"Ez volt életem legkülönlegesebb privilégiuma" - mondta Coreth.

A hercegi pár a múzeumban tett látogatásukon találkozott a festővel, a művet a kiállítás első napján tekintették meg. A művész Cambridge városa előtt tisztelgett azzal, hogy a pár hátterének a város sok történelmi épületének színét, valamint a több épületet díszítő hatszögletű motívumot használta.
Coreth hozzátette, a portrén lazának és megközelíthetőnek, de elegánsnak és méltóságteljesnek akarta megfesteni a párt.
"Mivel ez az első portré, amely együtt, Cambridge hercegeként és hercegnőjeként ábrázolja őket, azt akartam, hogy a kép a közéleti szerepük és a magánéletük közti egyensúly érzetét keltse" - magyarázta.

Vilmos herceg hivatalos portréját 2014-ben festette Dan Llywelyn Hall, a legfiatalabb művész, aki II. Ezsébet királynőről portrét készíthetett.

Vilmos herceg június 21-én töltötte be a negyvenedik életévét. Születésnapja alkalmából egy csomó édekességet gyűjtöttünk össze róla.