Shakirának olyan a szimata, mint egy vérebnek - 10 érdekesség a 46 éves sztárról

érdekesség Shakira magazin születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Shakira Isabel Mebarak Ripoll három Grammy-díj boldog tulajdonosa, két tündéri kisfiú büszke édesanyja, emellett kifejezetten filantróp személy hírében áll. Zenei karrierje tízévesen indult, azóta pedig a legtöbb lemezt eladott kolumbiai előadóvá avanzsált. Tíz érdekességet hoztunk nektek a 46 éves szupersztárról.

1. Az énekesnő Kolumbiában született nyolc testvér legfiatalabbikaként és libanoni, olasz, valamint spanyol vér is csörgedezik az ereiben. Neve arabul azt jelenti: hálával teli, illetve kegyelmes, méltóságos.

Az énekesnő Kolumbiában született nyolc testvér legfiatalabbikaként Forrás: NORTHFOTO/face to face/Face To Face

2. Nemcsak az éneklés és a tánc terén kiemelkedő, más kreatív hobbikat is előszeretettel űz. Imád fazekaskodni, több alkotása dekorálja otthonát. Festeni is szeret, kedvenc témája – sosem találnád ki – a tükörtojás.

Nemcsak az éneklés és a tánc terén kiemelkedő Forrás: AFP/Dominique Faget

3. Nagyon erős a szaglása, állítása szerint az embereket könnyebben meg tudja különböztetni az illatuk, mint a nevük vagy az arcvonásaik alapján.

4. A kedvenc ételei a tengeri herkentyűk és a minőségi csokoládét is imádja, viszont a cukorkákat nem csípi. Nem fogyaszt továbbá kávét, alkoholt, illetve nem is dohányzik.

5. Kedvenc virága a napraforgó és a margaréta, kedvenc színe a fekete és a fehér. Bár dögös külsejét elnézve ez meglepő lehet, nem visel szívesen ékszert. A szórakoztatóipar legtöbb képviselőjével ellentétben egy tetoválása sincs.

6. Ő az egyik legintelligensebb sztár, 140-es az IQ-ja. Folyékonyan beszél portugálul, olaszul, spanyolul, arabul és angolul.

7. Libanoni nagymamájától tanulta meg a hastánc alapjait, egyszer fel is lépett abban a kis faluban, ahonnan az asszony származott.

Libanoni nagymamájától tanulta meg a hastánc alapjait Forrás: Getty Images/WireImage/2010 Shirlaine Forrest/Shirlaine Forrest

8. Utál korán kelni, ha teheti, délelőtt 11-nél előbb nemigen vállal stúdiómunkát, fellépést vagy bármilyen nyilvános megjelenést.

9. Nem kedveli a füleit, ezért ritkán látni összefogott hajjal. Ha mégis ilyen frizura mellett dönt, ügyel arra, hogy hallószerveit elfedje a haja vagy más kiegészítő.

10. Bár a tánc az egyik legtesthezállóbb mozgásforma számára, szeret golfozni, teniszezni, kosárlabdázni és úszni is.

Nyitókép: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.