Idén tizedik alkalommal hirdették ki, hogy a televíziós szakmában dolgozó újságírók mely produkciókat és kiknek a teljesítményét találták a legjobbnak. A szakma a 2022-es év alkotásait díjazta a március 29-én este megrendezett nagyszabású gálaeseményen.

A legtöbb díjat a TV2 vihette haza, ugyanis ők győzedelmeskedtek a nagyszabású showműsor, a legjobb férfi és női műsorvezető, valamint a zsűritag kategóriában, de TV2-s műsor nyerte a legjobb realitynek és a legjobb vetélkedőnek járó díjat is. Az RTL sem távozott üres kézzel, ugyanis a saját streamingplatformjukon, az RTL+-on elérhető sorozat, a Zámbó Jimmy életét feldolgozó A Király lett a legjobb heti sorozat és tőlük került ki a legjobb színész és színésznő is.

A díjátadó egyik legnagyobb meglepetését azonban a legjobb műsorvezetőnek járó díj nyertese jelentette, ugyanis az elmúlt tíz évben ebben a kategóriában hétszer Ördög Nóra diadalmaskodott (kétszer Liptai Claudia), idén viszont új győztest köszönthetett a közönség. A zsűri ugyanis a Dancing with the Stars és A Nagy Ő házigazdáját, Lékai-Kiss Ramónát találta a legjobbnak. Rami a beszédében megköszönte a díjat az RTL-nek, mely "felfedezte" őt, és a TV2-nek, ahol számtalan lehetőséget kapott.

Nagyszabású showműsor
Dancing with the Stars

Vetélkedő
Szerencsekerék

Reality
Ázsia Expressz

Gasztroreality
A Konyhafőnök

Talkshow
Az első influenszerek

Zsűritag
Majoros Péter Majka (TV2)

Női műsorvezető
Lékai-Kiss Ramóna (TV2)

Férfi műsorvezető
Till Attila (TV2)

Heti sorozat
A Király

Napi sorozat
Keresztanyu

Színésznő
Schell Judit (A Király)

Színész
Olasz Renátó (A Király)

Női mellékszereplő
Hermányi Mariann (A besúgó)

Férfi mellékszereplő
Thuróczy Szabolcs (A besúgó)