legjobb női műsorvezető TV2 műsorvezető Lékai-Kiss Ramóna Ördög Nóra Televíziós Újságírók Díja
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Idén tizedik alkalommal hirdették ki, hogy a televíziós szakmában dolgozó újságírók mely produkciókat és kiknek a teljesítményét találták a legjobbnak. A szakma a 2022-es év alkotásait díjazta a március 29-én este megrendezett nagyszabású gálaeseményen.

A legtöbb díjat a TV2 vihette haza, ugyanis ők győzedelmeskedtek a nagyszabású showműsor, a legjobb férfi és női műsorvezető, valamint a zsűritag kategóriában, de TV2-s műsor nyerte a legjobb realitynek és a legjobb vetélkedőnek járó díjat is. Az RTL sem távozott üres kézzel, ugyanis a saját streamingplatformjukon, az RTL+-on elérhető sorozat, a Zámbó Jimmy életét feldolgozó A Király lett a legjobb heti sorozat és tőlük került ki a legjobb színész és színésznő is.

A díjátadó egyik legnagyobb meglepetését azonban a legjobb műsorvezetőnek járó díj nyertese jelentette, ugyanis az elmúlt tíz évben ebben a kategóriában hétszer Ördög Nóra diadalmaskodott (kétszer Liptai Claudia), idén viszont új győztest köszönthetett a közönség. A zsűri ugyanis a Dancing with the Stars és A Nagy Ő házigazdáját, Lékai-Kiss Ramónát találta a legjobbnak. Rami a beszédében megköszönte a díjat az RTL-nek, mely "felfedezte" őt, és a TV2-nek, ahol számtalan lehetőséget kapott.

Nagyszabású showműsor
Dancing with the Stars

Vetélkedő
Szerencsekerék

Reality
Ázsia Expressz

Gasztroreality
A Konyhafőnök

Talkshow
Az első influenszerek

Zsűritag
Majoros Péter Majka (TV2)

Női műsorvezető
Lékai-Kiss Ramóna (TV2)

Férfi műsorvezető
Till Attila (TV2)

Heti sorozat
A Király

Napi sorozat
Keresztanyu

Színésznő
Schell Judit (A Király)

Színész
Olasz Renátó (A Király)

Női mellékszereplő
Hermányi Mariann (A besúgó)

Férfi mellékszereplő
Thuróczy Szabolcs (A besúgó)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.