Így búcsúztatták el barátai Komár Lászlót

betegség halál Komár László temetés énekes
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
"Ismét telt házat csináltál, Laci!" - így búcsúzott el barátjától és pályatársától Szikora Róbert. Több ezer rajongó búcsúztatta az énekest azÚj Köztemetőben, akinek koporsója tetejére helyezett fekete-fehér fellépőcipője emlékeztetett arra, hogy itt a "Táncoló fekete lakkcipők'" atyjától, a rock 'n' roll hazai királyától búcsúzunk.

A nyilvános temetésen több, Lacihoz közelebb álló jó barát is felszólalt, csak a felhajtástól háttérbe húzódó, mélyen megrendült családtagok burkolóztak hallgatásba. A rajongóktól egy kordonnal elválasztott ravatalnál búcsúzott a család Lacitól, a peres ellenfelekké vált egykori és jelenlegi feleség. A koporsó egyik oldalán gyászolt Laci ötödik felesége, Krisztina, akit pár hónappal halála előtt másodszor vett nőül, a másikon pedig vele szemben nyolcéves kislánya Karolina és édesanyja, Komár negyedik felesége, az arcát és fejét teljesen eltakaró Erzsébet, akivel évek óta pereskedett, hol kislánya láthatásáért, hol pedig a gyerektartás összegéért.

Fotó: Pályi Zsófia [origo]
Fotó: Pályi Zsófia [origo]

Kattints a képre a galériáért!

Laci életének utolsó napjaiba, hősies küzdelmével a rákkal orvosa, Urbanek Krisztina avatta be a gyászolókat. Ő Laci utolsó hat évének volt tanúja, mély barátságot és szövetséget kötöttek egymással. Csak ők ketten tudták, hogy a csillagokban meg van írva, hogy ez a szövetség meddig tart.

"A mi vérszerződésünk mindig arról szólt, hogy tudni akartad, a betegséged milyen stádiumban van. Ezért a kontrollvizsgálatokat te kezdeményezted. Én pedig mindig elmondtam az igazságot. De mindig adtam mellé egy szalmaszálat, hogy belekapaszkodhass. Mindig megtaláltuk, aminek örüljünk, többször meg is ünnepeltük. Ha nem volt baj, annak örültünk, ha volt baj, akkor annak, hogy nem nagyobb. Mindent megtettél, hogy meggyógyulj, mert nagyon szeretted az életet. Minden kezelést kipróbáltál az ország minden pontján. Minden orvosi konzílium javasolta a gyógyszeres kezelést, de te erre nem voltál hajlandó. Emberi méltóságod megőrzésével, humorral mentél végig az úton úgy, ahogy azt helyesnek tartottad. Soha nem háborogtál a betegséged miatt. Megjelentél az osztályon és mindenkit felvidítottál, te nem kedveskedtél, kedves voltál. Az utolsó hetekben már nagy fájdalmaid voltak, de akkor is humorodnál voltál" - szóltak utolsó szavai Lacihoz kezelőorvosától. Komár László 67 éves korában, felesége karjai között halt meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.