Javult Schumacher állapota, de még életveszélyben van

Forrás: AFP/Yasuyoshi Chiba -
sajtótájékoztató síbaleset műtét javulás Forma-1 életveszélyes állapot Michael Schumacher vérrög
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az autóversenyzőt kezelő orvosok sajtótájékoztatón bejelentették: újabb műtétet hajtottak végre Michael Schumacheren és kis javulást tapasztaltak nála.

Jacqueline Hubert, a grenoble-i klinika vezetője tartott sajtótájékoztatót Michael Schumacher állapotáról. Azt mondta, a legújabb vizsgálatok szerint a hétszeres Forma-1-es világbajnok állapota javult az újabb műtét után. A vérrögöt a kétórás beavatkozás alatt sikerült eltávolítani az egykori pilóta agyából, de további agyi sérüléseket, bevérzéseket állapítottak meg. Vagyis még mindig életveszélyben van, állapota kritikus, az orvosok egyelőre csak időt nyertek – tudósít a bild.de.

Még több Michael Schumacher-képért nézd meg galériánkat! Forrás: AFP/Yasuyoshi Chiba

Prof. Emmanuel Gay idegsebész hozzátette, bár Schumacher állapota kritikus, már nem olyan, mint egy nappal korábban. Az orvosok egyelőre nem tudják, mennyi ideig kell a sportolót mesterséges komában tartani. "Tart, ameddig tart..." - mondták. A szakemberek egyelőre nem nyilatkoznak a jövőről sem, mert még bármilyen irányt vehet az autóversenyző állapota.

Ahogy a Life.hu is beszámolt róla, Schumacher családja a hírek szerint sokkos állapotban van. Betegágyánál várják, hogy felépüljön és közleményben köszönték meg a sok együttérzést, amit a szerencsétlenség óta kaptak. Az egykori F1-pilóta vasárnap szenvedett súlyos balesetet síelés közben, amikor sziklának csapódott és életveszélyes fejsérülést szerzett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.