A felső tízezer játszótere: a csillogó Cannes

Forrás: Thinkstock -
luxus Cannes Riviéra utazás Cannes 2014
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A gyönyörű tengerparti sétánynak, az előkelő szállodáknak és a világhírű filmfesztiválnak köszönhetően Cannes mára a fényűzés szinonimája lett, és te is megtapasztalhatod azt az exkluzív életérzést, amely mágnesként vonzza ide a gazdagokat és a sztárokat. Vitathatatlan, hogy a francia üdülőhely páratlan glamúrral rendelkezik, ám ha közelebbről szemügyre veszed, másik arcát is megláthatod. 

„La vie en rose" - Lásd te is rózsaszínben az életet!

A kikötő tele vannak megayachtokkal, a tengerparti utcák csak úgy hemzsegnek a drága autóktól, és egymást érik a neves haute couture divatházak. A Côte d'Azur fényűző városa sikkes hangulatot áraszt, és egyesíti magában a luxust, az élvezetet és a szórakozást. Mindennek szemtanúja lehetsz a pálmafákkal szegélyezett „La Croisette"-en, ahol exkluzív butikok és riviéra stílusú kávézók sorakoznak. A gyönyörű tengerparti sétány jól ismert pazar szállodáiról és privát strandjairól, amelyek a fesztivál idején megtelnek filmproducerekkel, rendezőkkel és A-listás hírességekkel. Cannes-t a bevásárlók Mekkájaként is emlegetik, a város szívében lévő Rue d'Antibes bevásárlóutcán az előkelő üzletek és a szépségszalonok mellett dizájnerruhák, bútorok és ékszerek is megtalálhatók, a Rue Meynadier pedig ideális hely, ha bekukkantanál az autentikus gourmet boltokba.

Forrás: Thinkstock

A Life.hu tippje:

A Marché Forville a legismertebb piac egész Cannes-ban, és remek szabadidős program egy kóstolással egybekötött séta: friss és helyben készült finomságok, gyümölcsök és kiváló sajtok között válogathatsz.

A Life.hu extra tippje:

Járd be Dél-Franciaország legszebb vidékeit! Vár a Riviéra - 149.900 forint/fő/8 éjtől

Békés oázis a „Riviéra élet" után

A felszínen Cannes az extravagancia városa, ám ha mélyebbre ásod magad, számtalan rejtett szépségre bukkanhatsz. Szeretnél a legszebb panorámában gyönyörködni, és néhány órára eltávolodni a zajos Croisette sétánytól? A Le Suquet, vagyis az óváros Cannes bölcsője, csodálatos történelmi és kulturális látnivalókkal. A dombtetőre vezető kanyargós utcák hangulata sokkal meghittebb, mint a nyüzsgő központ, ahol megcsodálhatod a gótikus stílusban épült templomot (Notre-Dame d'Espérance) és a 11. századból fennmaradt várat, amit a lérins-i szerzetesek építettek. Az épületben működő múzeum mediterrán régiségeket, festményeket és egyéb művészeti alkotásokat mutat be, a séta fáradalmait pedig kipihenheted a kellemes szabadtéri éttermekben.

Forrás: Thinkstock

A Life.hu tippje:

Cannes híres lenyűgöző villáiról, amelyek még inkább hozzájárulnak elegáns hangulatához. A klasszicista stílusú Rothschild villa és a neves francia művész, Jean-Gabriel Domergue által tervezett villa megéri a látogatást, a csendes La Croix des Gardes pedig a város tüdeje, ahová kikapcsolódni járnak a helyiek.

Szállj tengerre!

A Földközi-tenger a gazdag növény- és állatvilágnak, valamint a szinte utánozhatatlan harmóniának egyedülálló kombinációját nyújtja. Egy rövid hajóút során eljuthatsz a város előtt fekvő Lérins-szigetekre, ahol élvezheted a mesébe illő természeti környezetet. A Sainte-Marguerite sziget egykori erődjében raboskodott Alexandre Dumas regényhőse, a rejtélyes vasálarcos, míg a Saint-Honorat-sziget érdekessége, hogy a mai napig szerzetesek lakják. Ha kirándulni szeretnél a környéken, felfedezheted Le Cannet városának gazdag örökségét, és megkóstolhatod a híres „narancsbort". A mimóza fővárosa, Mandelieu-La Napoule rendkívül sok természeti látnivalót rejt magában, míg Golfe Juant és Théoulét a festői strandok miatt érdemes felkeresned. Vallauris a kerámiáiról és Picassóról ismert, akit itt élt és tanult szobrászatot, Mougins pedig a gasztronómia szerelmeseinek fellegvára, tucatnyi kiváló étteremmel.

Forrás: Thinkstock

Amire a világ szeme szegeződik: sztárparádé a francia filmfesztiválon

A filmseregszemle 1946-os indulása óta olyan ikonikus színésznők vonultak végig a vörös szőnyegen, mint Brigitte Bardot, Elizabeth Taylor, Sophia Loren, Jane Fonda és Catherine Deneuve. Május 14-én kezdődik a 67. cannes-i seregszemle, és idén két magyar alkotás is szerepel a hivatalos versenyprogramban: Szőcs Petra A kivégzés, illetve Kárpáti György Mór Provinica című rövidfilmje. Más módon is csatlakozhatsz a rangos eseményhez: a rendezvény ideje alatt ingyenes szabadtéri filmvetítések zajlanak a tengerparton, így nem kell lemondanod a szórakoztató moziélményről. Bővebb infót itt találsz.

Ismerd meg India egzotikus oldalát! 5 kihagyhatatlan látnivaló Delhibenhttp://www.life.hu/lifeutazas/20140411-utazas-5-kihagyhatatlan-latnivalo-delhiben-indiaban.htmlAz egzotikus India felfedezését a legtöbben Delhiben kezdik, itt éri őket az első kultúrsokk, és itt kezdenek beleszeretni is ebbe a varázslatos országba. Bár a város tele van szebbnél szebb és érdekesebbnél érdekesebb látnivalókkal, a következő ötöt semmiképpen ne hagyd ki, ha Delhiben jársz.UtazásOrigoMa éjjel egy hírességnél alszom! Világsztárok csodálatos szállodáihttp://www.life.hu/lifeutazas/20140421-vilagsztarok-szallodai-svedorszag-florida-new-york-city.htmlHollywoodi kedvenceiddel nem csak a filmvásznon vagy a koncertszínpadon találkozhatsz. Akár alhatsz is náluk, legalábbis azokban a szállodákban, amelynek ők a tulajdonosai. Persze ez az élmény általában nem olcsó...UtazásOrigoTermészetre hangolva: bűbájos kirándulóhelyek májusi romantikázáshozhttp://www.life.hu/lifeutazas/20140425-kirandulas-majusban-a-hosszu-hetvegen-bakony-koszegi-hegyseg-gocsej-malyinka.htmlA tavasz a legalkalmasabb idő arra, hogy magad mögött hagyd a város zaját, felkapd a túracipőt, és meglesd az újjászülető természet ezer színben tündöklő arcát. Ha határtalan nyugalomra és csendre vágysz, a Life.hu most összegyűjtött néhány idilli kirándulóhelyet, ahol magadba szívhatod a friss levegőt.Utazás--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.