Rejtőzz el a Fekete-erdő mélyén! Ezek Dél-Németország ékszerdobozai

Forrás: Thinkstock -
Baden-Baden Karlsruhe Fekete-erdő Németország
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugyan Németország nem tartozik az első számú turistacélpontok közé, igen sok szépséget és kincset rejt magában. Nem is muszáj nyárig várnod egy dél-németországi kirándulással, télen és tavasszal is izgalmas körutazást tehetsz a Fekete-erdő szívében. A Life.hu összegyűjtötte azokat a helyeket, melyeket feltétlenül látnod kell.

Ha valaki Németországot veszi célba, rögtön Berlin körül keresgél, és a főváros felé kacsingat. Ez persze nem véletlen, hiszen ez Európa egyik leginkább sokszínű, nyitott, befogadó és multikulti városa. Nem csoda, hogy egy magyar fotográfust, Tihanyi Annát is megihlette ez a különleges helyszín, február 2-án pedig meg is nyílt Berlin bhf. elnevezésű kiállítása Budapesten, melyről itt írtunk korábban.

Berlin Forrás: Thinkstock

A cikkünkből kiderül, a jelen Berlinje tökéletesen vegyíti a múltat a jövővel, és olvasztja össze a nyomasztó történelmet a reményteljes eljövendővel. Az utcákon és a tereken néhol van még valami gondterhes, a falmaradványoknál szelfiző turistalányban is van némi kétely, de a főváros minden eszközével azon van, hogy feloldjon minden feszültséget, amit egy odalátogató esetleg érezhet.

A Life.hu tippje:

3,4 millió lakosával Berlin Németország legnépesebb és kiterjedésében is legnagyobb városa. A színes, lüktető főváros az év minden szakában kitűnő célpont. Egy berlini városlátogatásra már 12.700 Ft/ fő/éjtől befizethetsz. A részletekért kattints ide!

Persze nem csak az ország északi része csábító, lefelé is sok minden várja az odalátogatókat. Korábbi cikkünkben bemutattunk már három csodás történelmi várost, Nürnberget, Passaut és Regensburgot, de írtunk már Bajorország egyik legszebb városáról, Bambergről is. És ha már Bajorországban jártunk, Füssen mellett sem mehettünk el szó nélkül. Németország déli része igen sok érdekes helyet rejt, melyeket a Fekete-erdő gondoskodóan ölel körbe. Ideális úti cél lehet autós világjáráshoz, túrázáshoz és fürdőzéshez egyaránt. Két kedvencünk pedig egyértelműen Karlsruhe és Baden-Baden.

A legyező alakú Karlsruhe

"Karlsruhe egy iparváros, minek mész oda?" - szegezték nekem a kérdést a barátaim, mielőtt útra keltem volna Baden-Württemberg tartományba. Ennek ellenére nem hagytam ki a körutazásomból, és egyáltalán nem bántam meg, hogy adtam neki egy esélyt.

Karlsruhe olyan közel fekszik az országhatárhoz, hogy a lelkes nyelvtanulók az S-Bahnon ülve akár francia rádióadókat is hallgathatnak. Ahogy azt a Wikipedia is külön kiemeli, a város igen ismert az úttörő közlekedési rendszeréről, mivel a belvárosi villamosok a nagyvasúti síneken egészen az agglomerációig kimennek, ami igencsak megkönnyíti a városba járást és a kirándulásokat.

Karlsruhe legforgalmasabb sétálóutcája egyébként a Kaiserstraße, itt található a legtöbb üzlet, étterem, pláza, street food lelőhely és szórakozóhely, vagyis innen érdemes elkezdeni a város felfedezését, hiszen szinte minden villamosvonal átmegy rajta. Ha nem a tömegközlekedést, hanem a sétát választod, minden keresztutcán a kastélyt fogod látni, ez pedig a legyező formájú utcák szerkezetének köszönhető.

A karlsruhei kastély Forrás: Thinkstock

A karlsruhei kastély

Unalmas programnak tűnhet, de mindenképpen érdemes megnézni a kastélyt, napközben és éjszaka is. Mind az udvara, mind pedig az épület maga csodálatos látvány. A téli időszakban pedig jégpálya is várja az érdeklődőket, sportolni vágyókat.

Európa nyári fővárosa: Baden-Baden

Karlsruhéból vonattal húsz perc alatt megközelíthető a környék egyik legnagyobb fürdővárosaként ismert Baden-Baden, amely egyike Európa leglátogatottabb fürdőhelyeinek. Ezen a csodálatos helyen 2000 méter mélységből bugyog fel az isteni, forró forrásvíz, és kényezteti a világ minden tájáról érkező vendégeket a város tizenkét termálforrásánál.

Wellness-kisokos: Téli újjászületéshez, relaxációhoz

A téli időszakban nincs is jobb egy néhány napos wellnesshétvégénél. Ilyenkor mindenki előszeretettel veti alá magát a különböző testkezeléseknek, és próbálja ki a jobbnál jobb szaunákat, kabinokat, kamrákat. Ám jó, ha tudod, mi mire jó, és mi történik a testeddel ilyen alkalmakkor. A Life.hu korábban összeállította, melyik élménybarlang milyen célt is szolgál.

A város területén található fürdőket már a rómaiak is ismerték, azóta pedig egy teljes iparág épült ki a gyógyításra, pihenésre, wellnessélményre és kikapcsolódásra az ország ezen szegletében. A "Németoszrág meggyógyít" címszó egyáltalán nem tűnik túlzásnak, hiszen itt akár 68 °C-os forró vizet is találhatunk, melyeket egészen különleges terápiákra használnak fel. Akár szív-, keringési, reumás vagy ízületi panaszokról van szó, akár anyagcsereproblémákról, vagy éppen a légzőszervek megbetegedéseiről, Baden-Baden fürdői és gyógyvízei várnak és segítenek. A jó közérzet, a harmónia és a nyugalom garantált. A városról, a látványosságokról, a programokról és a szórakozási, illetve fürdési lehetőségekről itt olvashatsz bővebben.

Baden-Baden Forrás: Thinkstock

Gondoltad volna?

Úgy hírlik, Lev Nyikolajevics Tolsztoj Baden-Badenben írta az Anna Kareninát, csak éppen a műben a város más nevet kapott. Ez a város tehát tökéletes téli pihenőhely; gyógyuláshoz, kikapcsolódáshoz, de akár alkotáshoz is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.