Álomszigetek Thaiföldön – csúcsélmény a köbön

Thaiföld tengerpart nyaralás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Amikor először Thaiföldön jártam, úgy gondoltam, a Railay Beach szépségét már nem lehet fokozni: a lenyűgöző, sziklás partjai és vadregényes pálmadzsungele egy nap alatt magával ragadott. Következő évben jött Phi-Phi, amely nem a partról, hanem a sziget legmagasabb pontjáról elém táruló látvánnyal varázsolt el. Harmadik volt a sorban Koh Phangan, ahol valóban türkizkék és smaragdzöld a tenger. Járd be most velünk ezt a 3 varázslatos tengerpartot!

Railay Beach, az érintetlen félsziget

A Railay Beach Krabi tartomány egyik legcsodálatosabb vidéke, amelyet fehér homokos partok és függőleges sziklafalak határolnak. A tartományhoz tartozik az Andamán-tenger rengeteg kisebb-nagyobb szigete, így bármikor hajóra pattanhatsz és kalandozhatsz a szigetek között.

A Railay Beach égbe nyúló sziklái Fotó: Juhász Gábor

A Railay Beachnek két partja van, amelyeket égbe nyúló sziklák vesznek körül. A félszigeten található még egy kisebb cseppkőbarlang is, amelybe belépve egy teljesen más világban találhatod magad. A sziklamászók is otthon érezhetik magukat ezen a lenyűgöző vidéken, hiszen a hatalmas sziklák minden nap várják a vállalkozó szellemű kalandorokat, hogy meghódítsák őket. Ha pedig nem a függőleges és félelmetes falat választod, a szigeten van egy kötelekkel felszerelt túraút, felfelé az egyik hegycsúcsra, ahova felérve mesés kilátásban gyönyörködhetsz. A Railay Beachen az adrenalinfüggők és a harmónia után áhítozók is megtalálják a számításukat.

Life.hu tipp

A Railay Beach partját Krabiból vagy Ao Nangból tudod megközelíteni longboattal, azaz csónakkal, amely körülbelül negyedóránként indul. A félszigeten nincsenek autók, de gyalog is könnyedén bejárható a terület. Igaz, a szállások drágábbak, mint az egybefüggő partokon, de még így is megéri pár napra elvonulni erre a lenyűgöző félszigetre.

A Life.hu extra tippje

Egzotikus úti célt keresel tél végére? Irány Thaiföld - ITT válaszd ki a számodra tökéletes üdülőhelyet! A türkizkék tenger, a pálmafák és a napfürdőzés mellett számtalan izgalmas program vár Ázsia ezen csodálatos vidékén!

Phi Phi-sziget, a lenyűgöző panorámaélmény

Phi Phi Thaiföld déli részén, Krabitól 40 km-re, Phukettől 46 km távolságra található, hajóval félnapos utazással megközelíthető. A sziget egy nyolc kilométer hosszú, három és fél kilométer széles, hat szigetből álló csoport az Andamán-tenger keleti részén. A 2004. december 26-i cunami nyomai már szerencsére nem látszanak az akkor földig letarolt szigeten. Mára a szálláshelyeket, az egész infrastruktúrát teljesen helyreállították.

Phi Phi tengerpartja éppen arra jó, hogy csobbanj egy nagyot a tengerben, de az igazi „wow" élményt a sziget legmagasabb pontjáról eléd táruló kilátás adja majd. Mindenképpen mássz fel a 300 lépcsős kaptatón - amikor a két félhold alakú öböl látványa, középen a szigettel eléd tárul, aligha fogsz szóhoz jutni. Az élményeket pedig azzal fokozhatod, ha áthajózol a Ko Phi Phi Donra, amelynek csodás partján Leonardo DiCaprio kalandozott A part című filmben.

Ko Phi Phi Don Fotó: Juhász Gábor

Tudtad?

A Phi Phi-szigeteken komoly cunamiriasztó rendszert alakítottak ki, ezért már cseppet sem kell félned akkor sem, ha egy kellemes part mentén elhelyezkedő bungalót választasz szálláshelyül.

A Life.hu extra tippje

Pihenj itthon, csodálatos környezetben - élvezd a mesés Kolping Hotel Spa and Family Resort kényelmét! Különleges családi apartmanok és bababarát kiegészítők várják a vendégeket. Tekerős gokart, kalandjátszótér, kötélpálya vagy trambulin? Bobóország játékbirodalma és a megújult élményfürdő izgalmas programokkal egészíti ki a szabadtéri kalandokat.

Koh Phangan, a laza elegancia szigete

Koh Phangan sok évig a hátizsákos turisták paradicsoma volt, főképp az olcsó szálláshelyek miatt. Aztán a pár évvel ezelőtt kezdődő fejlesztéseknek köszönhetően most már egyre több luxushotel és apartman épül a szigeten. Aggodalomra azonban nincs ok, azért még találni olcsóbb szállásokat is, de időben, még jóval az indulás előtt érdemes interneten lefoglalni ezeket a bungalókat.

Koh Phangan egyik legdrágább szállodájának tengerpartja Fotó: Juhász Gábor

Koh Phangan nem csak a pihenésről szól. Minden hónapban, teliholdkor megrendezik a Full Moon Partyt. Ilyenkor a sziget egyik legszebb partja, a Haad Rin Beach egy éjszakára hatalmas bikinis, neonszínű bulivá alakul. A mozgalmas éjszaka után pedig válogathatsz a szebbnél szebb partok közül, ahol türkizkék vagy smaragdzöld tengerben lubickolva pihenheted ki magad. A szigeten jó pár „raszta-bár" is található, ahol mosolygós bárpultosok lesik minden kívánságodat, sőt időnként meginvitálnak egy esti barbecue-partira is.

/1503/Thaif2015312125814

Life.hu tipp

Koh Phanganra legegyszerűbben a busz, hajó kombóval juthatsz el. A busz este indul Bangkokból a Don Sak nevű kikötőbe, ahol reggel hajóra szállhatsz és körülbelül délre már a szigeten is vagy.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.