Berki Krisztián (exsportvezető) Hódi Pamela Maldív-szigetek egzotikus nyaralás utazás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Türkiz tenger, hófehér homok, pálmafák és állandó napsütés - Berki Krisztián örömmel osztotta meg velünk, milyen is egy kis szigeten az élet. Álmodozz velünk egy kicsit - irány a Maldív-szigetek!

A Maldív-szigetek egy olyan álomhelyszín, ahová bárki bármikor azonnal elutazna. Igaz, nincsenek látványos kulturális épületek vagy híres helyszínek, a különleges természeti adottságokkal rendelkező terület azonban mindenért kárpótolja a pihenésre vágyó utazót. Krisztián is megtalálta a számításait, és bár korábban számtalan csodás helyen járt, azért tudott neki meglepetéseket okozni ez a sziget is.

Forrás: Instagram/berkikrisztian

A Life.hu extra tippje

Mauritius is megér egy misét! A vulkanikus sziget egyediségét az a több mint 350 km hosszú korallzátony adja, ami körülveszi a szigetet, és töretlenül alakítja a sziget tengeri élővilágát hosszú idők óta. Mauritius kedvelt a búvárok, hobbihorgászok és a természet szerelmesei körében. A Mauritius - Lux Grand Gaube legjobb ára 443 900 forint/fő/7 éjtől.

„Aki a Maldív-szigetekre látogat, az igazi földi paradicsomban érzi majd magát. A hófehér puha homok, a fantasztikus növényzet, a kókuszpálmák és a gyönyörű türkizkék Indiai-óceán szépsége káprázatos" – meséli Krisztián, aki saját bevallása szerint egészen különleges élményekkel gazdagodott.

A Maldív Köztársaság egy szigetország az Indiai-óceánon, India délnyugati csücskénél, amely 26 atollból, 1192 szigetből áll. Ebből 200 lakott, és 87 a turisták részére fenntartott hely.

„A top élményeim közé sorolom a Subsix bárt. Ez a világ első víz alatti bárja. Neves előadók léptek már itt fel, mint például a Black Eyed Peas DJ-je. A búvárkodás, valamint a sétahajókázás is nagy élmény volt. Harmadikként pedig ott volt a jakuzzi beach bungalónk, ami minden luxusigényt kielégítően, az óceánban, cölöpökre szerelve állt a víz fölött. Érdekes, hogy a bárok többsége homokos padlózatú, így szinte mindenhová lehet mezítláb menni. A főváros pedig egy 1,6 km hosszú földnyelven helyezkedik el, és úgy néz ki, mintha egy úszó várossziget lenne" – magyarázta Krisztián, akinek a helyi gasztronómia is nagyon tetszett.

A Subsix bár Forrás: niyama.peraquum.com

A Subsix bár építéskor a tervezők gondoltak az óceán fenekére épített bár természetre gyakorolt hatására, ezért a szárazföldön építették fel a szórakozóhelyet, majd csak ezután helyezték az óceánfenékre.

Az ételek alapja a hal és a rizs. Számomra ez főnyeremény volt, hiszen nem kellett feje tetejére állítanom az itthon kialakított étrendemet. A tengeri kütyük közül a kalmárok, polipok széles választékából válogathattunk. A kókuszpálma gyümölcsét, a mangót és az ananászt is sokat használják. A helyi ital a raa: ez egy édes és ízletes puncs, amelyet a pálmafa törzséből csapolnak le. A tradicionális maldív konyha egyébként elég csípős-fűszeres. A főétel után bételleveleket (a bételfa levele, élénkítő hatású - a szerk.) lehet rágcsálni egy kis dióval, szegfűszeggel és citromkrémmel, mindezt egy kicsit megpörkölve" – emlékezett vissza a műsorvezető, aki nem vásárolt különleges emléktárgyakat.

Forrás: Instagram/berkikrisztian

„Engem nem a birtoklási vágy, hanem az élmények éltetnek; a tárgyakon, szolgáltatások megvásárlásán keresztül elsősorban élményekhez juttatom magam. Élményfogyasztói társadalomban élünk, amitől én sem tudom függetleníteni magam. Az életérzésre utazom. Feltöltődve, gazdagon élményekkel. Ezt hoztam haza, ezzel lettem gazdagabb" – mosolygott Krisztián

Tudtad?

A Guinness-rekordok könyve szerint ebben az országban található a legalacsonyabban fekvő legmagasabb pont, tekintettel arra, hogy a Maldív-szigetek legmagasabb pontja mindössze 2,4 méter a tengerszint fölött.

Krisztián elmesélte, hogy Pamelával kettesben választották ki a szabadidős programokat. Jetski, szörf, banánozás, parasailing, búvárkodás, hajókirándulás - ezekre mind be lehet fizetni a szigeteken, és így az is megtalálja a számítását, aki programközpontúan gondolkodik. „Hatalmas élmény volt, amikor Pamela egy falat fürdőruhában próbálta szelni a habokat" – jegyezte meg Krisztián.

Forrás: Facebook/Hódi Pamela - hivatalos oldal, Instagram/berkikrisztian

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.