Fekália és alga úszkál Tenerife környékén: Videó!

szennyezés Tenerife fekália
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szomorú, hogy manapság már egyre kevesebb helyre lehet elutazni világot látni, mert lassan már mindehol valamilyen veszély leselkedik ránk. 

Rémhírek száza indult útjára Tenerife víztisztaságával kapcsolatban, ugyanis bizonyos információk szerint barnás foltok úsznak az Atlanti-óceánban. Állítólag ez azért alakult ki, mert a Kanári-szigetek vízellátó hálózata már nem bírja el ezt a döbbenetes turizmust, ezért a szennyvizet több helyen is szűretlenül az óceánba engedik. A Canarias en Red friss cikke szerint 170 ponton zúdul az oceánba szennyvíz, ám ebből 120 helyen abszolút szűretlenül.

Így néznek ki a furcsa barna foltok az óceánban Forrás: NeoGAF/shiyrley

A megkérdezett helyi hatóságok azonban állítják, a víz minősége kifogástalan, alkalmas a fürdőzésre. A barna foltok okózója a megszaporodott barnaalga, ami nem zárja ki a strandolás lehetőségét.

Tenerifén élő magyarok posztjai jelentek meg a közösségi oldalakon, akik közül sokan állítják, hogy az említett szennyezésnek nyoma sincs, ám mivel a sziget viszonylag nagy, így előfordulhat, hogy amit az északi parton nem tapasztalnak, az komoly károkat okozhat a déli oldalon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.