Plus-size Disney-hercegnőkért harcol egy tinédzser

kérelem tinédzser petíció hercegnő mese plus-size Virginia rajzfilm Disney főszereplő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Jewel Moore kérvényt nyújtott be a Disney-nek, amelyben arra kéri a rajzfilmgyártót, ne csak vékony és tökéletes hercegnőket szerepeltessen meséiben.

Egy amerikai tinédzser megelégelte a Disney-rajzfilmek túlontúl tökéletes mesehősnőit. Jewel Moore Virginiában élő középiskolai tanuló egy petícióval fordult a rajzfilmgyártóhoz, amelyben azt kéri, alkossák meg végre az első plus-size hercegnőt, akivel - sok sorstársához hasonlóan – ő is azonosulni tud.

Forrás: AFP/ARCHIVES DU 7EME ART/PHOTO12

Bár a Disney főszereplőnői – és egyben hercegei – a korábbi tendenciákat nézve rengeteget változtak az elmúlt években, egy átlagos amerikai nő 75 kilós súlya továbbra sem közelíti meg a mesékben látott hősnőijét. A vélemények eddig megoszlanak Jewel kérelmét illetően. Sokan elhízásjárványt látnak benne, mások azonban lelkesen támogatják a tinédzser lányt. A Disney részéről egyelőre nem érkezett válasz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.