Kisvombatot akarunk!

Forrás: taronga.org.au -
cukiság vombat Taronga Zoo állatkert György herceg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha reggel az első cikk, amin megakad a szemed egy übercuki kisvombat első önálló lépéseit mutatja be, elmondhatod, jól indult a napod! A Life.hu munkatársainak természetesen mosolyt csalt az arcára az ausztrál Taronga állatkert tündérien mókás lakója, tehát úgy döntöttünk, titeket is megörvendeztetünk vele. 

Nem régen bújt ki mamija erszényéből a sydneyi állatkert vombatbabája. Az ennivaló állatka nem is tétlenkedett, és egyszerre ezer arcát... oppardon pofikáját mutatta meg a látogatóknak. A szerencsések láthatták álmos képpel...

Forrás: taronga.org.au

... vagy esetleg úgy, amikor megijeszti egy ág vagy falevél... de ő rettenthetetlenül barátkozik továbbra is a külvilággal...

Forrás: taronga.org.au

de természetesen még mindig leginkább anyukája társaságában érzi magát a legnagyobb biztonságban:

Forrás: taronga.org.au

Mielőtt még azonban felkiáltanánk, "nekem is kell egy ilyen!" szembesüljünk a realitásokkal és hűtsük le magunkat: a vombat egészen biztosan nem bizonyulna jó lakótársnak.

Ezért nem lesz vombatod... SOHA

A vombatok tág üregeket, és hosszú folyosókat ásnak, a nappalt ezekben töltik. Csak az est beállta után bújnak elő odújukból. Mozgásuk lassú, nehézkes. Egy vombatot igen nehéz szándékától eltéríteni. Ha akadály kerül elébe, azon fáradságot és időt nem kímélve hatol át. Tápláléka elsősorban kemény, szívós levelű fűfélékből áll, de kiásott gyökereket is szívesen fogyaszt. Fogai és karmai alkalmasak védekezésre is, de erre ritkán használja. Állatkertben könnyen tartható, gyorsan megszelídül.

Forrás: Wikipedia

Bulvárhős lett a vombat!

Nos, nem pont ez a vombat... hanem egy másik. Egy olyan, amilyen neked is lehet: plüssből. A kis György hercegnek például van - sőt, ez a kedvenc játéka -, ami még egy ok, amiért irigyelhetjük az angol trónörököst.

Plusz egy jó hír!

Élőben is láthatsz vombatot!
A budapest állatkertben ugyanis másfél éve született egy vombatbébi, amelyet szinte azonnal örökbe is fogadtak. Nos, nem csoda... Mi, a Life.hu-nál azóta is várunk az újabb szaporulatra, hogy aztán a nevünkre vehessük az erszényes jópofaságot.

Ha kíváncsi vagy arra is, hogy néz ki működésben - és dögönyözés közben - a vombatgyerek, akkor íme, egy videó:

Bréking! Itt a hazai kuduszaporulathttp://www.life.hu/news/20140430-kuduborju-szuletett-a-nyiregyhazi-allatparkban.htmlNem volt felesleges az imánk, hogy igazi brékingre leljünk a hosszú hétvége előtti, a szokásosnál fegyelmezetlenebb szerdán. És itt is van, fellélegezhetünk: a Nyíregyházi Állatparkban megszületett a nagy kudu-borjú. Legutóbb a szegény okapi kihalásáról szóló hír megírásakor voltunk ennyire izgatottak.News--Ilyen vicces tévés bakit mostanában nem láttál http://www.life.hu/news/20140424-a-legnagyobb-bakik-a-duna-tv-n-rtl-klubon-tv2-n.htmlVicces képsoroknak lehetett tanúja a nagyérdemű a Duna Televízió Kívánságkosár című műsorában. Nos, ez pont az az "ilyen nincs és mégis van" kategória, amin percekig szakadtunk a röhögéstől. NewsOrigoÍgy fog kinézni egy átlagos amerikai 2050-benhttp://www.life.hu/news/20140413-igy-fog-kinezni-egy-atlagos-amerikai-2050-ben.htmlÉrdekes fotósorozatot tett közz a National Geographic. A feltételezések szerint így fog kinézni egy átlagos amerikai 2050-re. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.