Itt a tél – Cudar hideg lesz a hétvégén

Forrás: Thinkstock -
csapadék hideg hőmérséklet hétvége időjárás November tél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Igazi téli idővel búcsúzik ez a novemberi hét: a minimális hőmérséklet az ország némelyik részén a plusz 3 fokot sem éri majd el napközben.

Hallottál róla?

Szakemberek szerint egy szibériai anticiklon befolyásolja Európa időjárását, így jóval hidegebb tél várható idén. A részletekért kattints IDE!

Csapadékra pénteken sem kell számítani, a legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 3 fok között, míg a legmagasabb 6 és 10 fok között alakul – írja az Origo az OMSZ előrejelzései alapján.

Forrás: Thinkstock

Pénteken még több napsütésre számíthatunk országszerte: a Dunántúlon napközben gomolyfelhők képződnek, de több órára kisüthet a nap, a Dunától keletre többnyire felhős idő várható, kevesebb napsütéssel.

Szombaton és vasárnap is borult időre lehet számítani, csapadék nem, de helyenként tartós köd, illetve ködszitálás alakulhat ki. Hétvégén a minimumhőmérséklet mínusz 1 és plusz 4 között alakul, napközben 3 és 9 fokig kúszhat a higany szála.

Mindeközben az Egyesült Államok jelentős részén beköszöntött a tél. A New York állambeli Buffalóban hétfő óta másfél méter jó esett, amely több útszakaszon okozott fennakadásokat. Nálunk ettől még (szerencsére) nem kell tartani...

Forrás: Northfoto

A rendkívüli időjárás eddig összesen 6 ember életét követelte, több ezren ragadtak autójukba és otthonukba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.