„Stresszmentes ünnep" projekt indul! Íme, 3 tipp, hogy nyugodt karácsonyod legyen!

Forrás: Thinkstock -
karácsony feszültség stressz vizsgaidőszak tipp
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mindenkit fel tudnak őrölni a hétköznapok, karácsony előtt pedig még stresszesebbek vagyunk, mint általában. Íme, néhány remek ötlet arra, hogyan kell felvenned a harcot a feszültség ellen.

Nemcsak a közelgő ünnep, de a vizsgaidőszak is nagy nyomást jelent. Hogyan lehet legyőzni a vizsgadrukkot? Kattints IDE cikkünkért!

Állásinterjú? Baleset? Időhiány? Megfázás? Ezek bizony stresszhelyzetek De vajon hogyan lehet hatékonyan leépíteni?

Forrás: Thinkstock

1. Figyelj oda a körülötted úszkáló jéghegyekre!
Mindenkinek van egy elképzelése arról, hogyan működik a világ. De amit elképzelsz, nem biztos, hogy egyezik a valósággal. Nyisd ki a szemed, ismerd fel és alkalmazkodj!

2. Állítsd meg a gondolataidat!
Folyton pörög az agyad? Mondj megálljt és kapcsolj ki 10 percre. Vegyél mély levegőt, csukd be a szemed és csak arra figyelj, hogyan lélegzel. Figyeld meg, mintha kihúznál egy dugót és csökkenne a nyomás a fejedben.

3. Légy részese a bumeráng effektusnak!
Küldj egy kedves üzenetet annak, aki esetleg nem is számít rá és meglátod, hogy a világba kiküldött szereteted akkor tér majd vissza hozzád, amikor a legnagyobb szükséged van rá.

Még több stresszoldó praktikáért, klikkelj IDE!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.