300 méteres fényfüzér, 850 dísz – karácsonyi pompában az ország fája

fenyőfa fényfüzér dísz parlament karácsonyfa díszítés dekoráció Kossuth tér
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kedden feldíszítették az ország fáját a Kossuth téren. A majdnem húsz méter magas és 45 centiméter átmérőjű fenyőt, ami közel két tonnát nyom, hétfőn állították fel.

Ahogy a Life.hu is beszámolt róla, hétfőn állították fel az ország karácsonyfáját a Kossuth téren. A fát, amelyet a Pilisi Parkerdő Zrt. ajánlott fel, rendőri felvezetéssel szállították a már előre kialakított helyére. Kedden pedig feldíszítették. A gyönyörű dekoráció, ami leginkább az óarany, bordó és fehér színekből áll, egészen január 6-ig megtekinthető a Kossuth téren.

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A díszítést tizenkét alpinistákból és dekorálókból álló csapat végezte és a kemény munkát két emelődaru is segítette.

Egy ipari alpinista díszíti az ország karácsonyfáját Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Az óriási fát 650 darab 15 centiméter átmérőjű gömb és 200 darab 50 centiméter magas formavágott, óarany fadísz teszi varázslatossá. A 130 centis, 30 kilós csillag alakú, óarany világítású csúcsdísz már csak „hab a tortán" vagyis csúcs a fa tetején. A hangulatos fényvilágítást ezeken felül a kültéri tűzbiztos LED-fényfüzérek alkotják, amelyek összesen 300 méternyit tesznek ki – tudta meg a Hirado.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.