Hosszú Katinka megdöntötte Kovács Ági 15 éves rekordját

úszás Kovács Ági csúcs rekord Hosszú Katinka
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hosszú Katinka csaknem 15 éves magyar csúcsot, Kovács Ágnes rekordját döntötte meg a Réunion szigeten tartott úszóversenyen.

Tovább menetel az Iron Lady. Ötből öt számot nyert meg a réunioni évzáró nemzetközi rövidpályás viadal nyitónapján Hosszú Katinka, aki a 200 méteres mellúszásban a múltnak adta át Kovács Ágnes csaknem 15 éve felállított magyar csúcsát. A régi rekord, amelyet az olimpiai bajnok Kovács Ági 2000. február 7-én úszott Berlinben, 2:23.33 perc volt, a most vasárnaptól élő új csúcs 2:22.43 perc – írja az MTI.

A Vasas világ- és Európa-bajnoka az újabb trónfosztás nyomán a lehetséges 18-ból már 14 egyéni számban országos csúcstartó. Csupán 100 és 400 méter gyorson (itt Verrasztó Evelyn a rekorder), 1500 méter gyorson (Kovács Zsanett), valamint 100 méter mellen (Kovács Ágnes) nem ő a legjobb magyar úszónő.

A viadalon részt vesz Verrasztó Evelyn is, aki vasárnap két érmet szerzett: 50 méter háton közvetlenül Hosszú után csapott a célba másodikként (28.47), a 100 méter pillangó döntőjében pedig harmadik lett (59.05).

Katinka egyébként remek évet zárhat. Idén őt választotta az év legjobb női úszójának a nemzetközi úszósport szövetség, a FINA. Idehaza pedig az év női sportolója díjat kapta meg, míg férje, aki egyben a trénere is, az év edzője lett.

"Sokan nem is gondolnak bele, hogy valójában ezt mi leginkább ketten csináljuk. Ha ma nem mennék le edzésre, senki nem kérné számon. Egymást toljuk előre. Ő szeretné, ha elismernék, mint edző. Hogy nem csak belőlem tudja kihozni a maximumot. Kidolgozott egy programot, ami másoknál is működhet."

Hosszú Katinka sztárszerzőnknek, Szily Nórának adott exkluzív interjút, amit IDEkattintva tudsz elolvasni!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.