Döntött a médiatanács: eljárás indul a TV2 ellen

erőszak Médiatanács Éden Hotel
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Meghozta döntését a médiatanács az Éden-ügyben: eljárást indít a TV2 ellen a műsor miatt.

A megalázott, kiszolgáltatott emberek öncélú bemutatása, az emberi méltóság megsértése és a korhatár-besorolás helyessége is kérdéses volt a TV2 Éden Hotel című műsorában - ezek miatt indít eljárást a csatorna ellen a médiatanács. Az eljárásra 40 nap áll rendelkezésre, amely 30 nappal hosszabbítható meg - ez idő alatt születhet döntés.

Éden Nóri, akit a kérdéses adásban szexuálisan zaklattak Forrás: www.tv2.hu

Ahogyan arról korábban a Life.hu is beszámolt: a szerv az Éden Hotel április 24-ei adása miatt folytatott hatósági ellenőrzést, melyben Éden Gábor szexuálisan zaklatta Éden Nórit.

A TV2 múlt szerdai közleményében elismerte hibáját, és elnézést kért a képernyőre kerültek miatt. Kijelentette, hogy kész műsorpolitikájának felülbírálására, és mérlegeli, hogy a jövőben indít-e hasonló jellegű valóságshow-t.

A korábban több civil szervezet, illetve párt által is kifogásolt, szexuális bántalmazásnak minősített jelenettel kapcsolatban azt írták, sem a sorozatot gyártó cég, sem a TV2 kollégái nem jártak el kellő érzékenységgel, amikor a kérdéses helyzetet látták és értékelték. Ezért a képernyőre kerülő adások technikai és tartalmi ellenőrzéséért felelős kreatív osztály vezetője és a tartalom átvételéért felelős szerkesztője írásbeli figyelmeztetést kapott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.